REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Tenis
junij 24, 2017

Danes je začel veljati zakon o športu

Danes je začel veljati nov zakon o športu, ki nadomešča prejšnjega iz leta 1998. Poslanci državnega zbora so ga potrdili 30. maja, ko je zanj izmed 75 navzočih glasovalo 40 poslank in poslancev.

Bavčar mora na Dob 20. julija

Okrožno sodišče v Ljubljani je obsojenim v zadevi Istrabenz - Igorju Bavčarju ter bratoma Nastji in Kristjanu Sušinskemu - poslalo poziv na prestajanje zaporne kazni.

Škodljiva (samo)cenzura slovenskih medijev

Pri terorističnih napadih, ki se v zadnjem času vrstijo v Evropi ni presenetljivo le to, da do njih vseskozi prihaja. Presenetljivo je tudi dejstvo, da je bila večina teh napadov pravzaprav že v naprej napovedana in da so se v nekaterih primerih mediji objavi teh napovedi - zavestno izognili. Tudi v Sloveniji.

Mlada podjetnika leta sta Matej Pelicon in Anita Lozar

Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta. V pivovarni proizvajajo butično pivo po lastnih receptih in so edina mala pivovarna, ki poleg vrhunske opreme za varjenje uporablja tudi najbolj dodelan nadzor kakovosti, so sporočili organizatorji dogodka. Nagrado so jima podelili v NLB centru inovativnega podjetništva.

Europol: V EU lani v terorističnih napadih življenje izgubilo 142 ljudi

V državah Evropske unije je lani v terorističnih napadih življenje izgubilo 142 ljudi, 379 pa jih je bilo ranjenih, je razvidno iz Europolovega poročila o terorizmu v EU. V osmih članicah EU so lani skupaj prijavili 142 "neuspelih, preprečenih in izvedenih" terorističnih napadov, poročilo povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Putin kritičen do novih ameriških sankcij

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v odgovorih na vprašanja državljanov kritiziral nove ameriške sankcije proti Rusiji kot povsem neutemeljene in dokaz iskanja krivca za svoje notranje spore v tujini. Zagotovil pa je, da ZDA niso sovražnik Rusije ter izrazil pripravljenost bivšemu direktorju FBI Jamesu Comeyju ponuditi azil v Rusiji.

V Agrokorju prejeli že skoraj 10.000 terjatev upnikov

Izredna uprava Agrokorja je doslej prejela že skoraj 10.000 terjatev upnikov. V naslednjih dneh naj bi se to število še povečalo, saj so prijave možne do 20. junija. Kolikšen je znesek prijavljenih terjatev, naj bi bilo znano v dveh mesecih, po pisanju hrvaških medijev pa se utegne vsota povzpeti do 43 milijard kun (5,8 milijarde evrov).

Uporaba telefona v EU odslej po domačih cenah

Danes je začela veljati evropska uredba, ki odpravlja dodatne stroške uporabe mobilnega telefona v tujini. Gre za pravo zgodbo o uspehu, pravijo v evropskih inštitucijah. Veseli se lahko kakšnih 500 milijonov uporabnikov, ki so doslej za uporabo storitev mobilne telefonije na potovanjih v druge članice plačevali visoke račune.

Koprski občinski svet odpovedal podporo referendumski zahtevi o drugem tiru

Koprski občinski svetniki so se danes seznanili z novimi dejstvi glede izgradnje železniške povezave Divača-Koper. Med drugim so sprejeli sklep, v katerem občinski svet ugotavlja, da vlada z novimi sklepi udejanja to, kar zagovarja občina, zato občinski svet ne vidi več potrebe po podpori zahtevi za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru.

Ribiške družine v pripravo odškodninskih zahtevkov po požaru v Kemisu

Tri ribiške družine, ki pokrivajo prizadeto porečje Ljubljanice, naj bi danes predvidoma oblikovale odškodninske zahtevke zaradi škode, ki je nastala na potoku Tojnica in reki Ljubljanici po požaru v vrhniškem podjetju Kemis. Ribiči ob tem opozarjajo, da se pristojni premalo zavedajo dolgoročne škode, ki so jo kemikalije povzročile rečnemu življu. Tojnica po požaru v Kemisu

Izpostavljeno

Šokantno stanje na področju požarne varnosti v večstanovanjskih stavbah!

V luči nedavne tragedije v Londonu, kjer je v požaru stolpnice umrlo več deset ljudi ljudi, smo pogledali, kako je s stanjem požarne varnosti v večstanovanjskih stavbah pri nas.

Država modernega suženjstva

Delavci Luke Koper, ki v tem podjetju delajo preko posredniških podjetij (oziroma "gazd", kot jih sami imenujejo) so Informacijskemu pooblaščencu podali prijavo zaradi kršitev, ki trajajo že več kot deset let.

Zakaj vojaki puščavskega Afganistana nosijo kamuflažne uniforme za gozd?

Ameriški posebni generalni inšpektor, zadolžen za nadzor obnove Afganistana, John Sopko, je v najnovejšem poročilu o nepotrebnem zapravljanju (ameriškega) denarja za obnovo Afganistana razkril, zakaj afganistanski vojaki v puščavski deželi večinoma nosijo kamuflažne uniforme.

Prodaja se lastnina Todorića in Agrokorja

Pripravlja se prodaja AGROKORJA, ki ima 267 nepremičnin, med njimi pa sta tudi Todorićeva jahta in helikopter.

Sirski koridor prekrižal ameriške načrte

V ozadju ameriške sestrelitve sirskega vojaškega letala nad Rako se skriva slabo prikrit odziv ZDA na hitre spremembe v Siriji, ki so v resnem nasprotju z ameriškimi načrti v regiji.

Volkswagen Polo je v 32 letih spremenil svoj izgled 6 krat

Volkswagen je tudi uradno predstavil svojega Pola v šesti generaciji. Povsem nov model oblikovalske linije vleče iz aktualne Volkswagnove oblikovalske domišljije.

Arbitražno sodišče bo sodbo o meji med Slovenijo in Hrvaško objavilo 29. junija

Arbitražno sodišče bo sodbo o meji med Slovenijo in Hrvaško javno objavilo 29. junija, so v ponedeljek sporočili s Stalnega arbitražnega sodišča v Haagu.

Zakaj je Italija pri odkrivanju islamskih teroristov boljša od Slovenije

V državah Evropske unije je lani v terorističnih napadih življenje izgubilo 142 ljudi, 379 pa jih je bilo ranjenih. Te žalostne številke prinaša zadnje Europolovo poročila o terorizmu v EU. V osmih članicah EU je bilo namreč lani skupaj kar 142 "neuspelih, preprečenih in izvedenih" terorističnih napadov.
Igor Mekina

Urednik mednarodne politike

Igor Mekina

Slovenske lažne novice ali zakaj je prav, da plačujemo "agresorjem"

Vsi, ki s plehkimi argumenti odrekajo Berislavu Popovu pravico do odškodnine, pljuvajo predvsem v lastno skledo in žagajo vejo, na kateri sedimo vsi državljani Slovenije. In s tem rušijo tudi temelje Slovenije kot demokratične in pravne države.

Polkovnik Berislav Popov je obetavna in pripravna žrtev. To je častnik nekdanje JLA, obtožen, da je "razdejal Gornjo Radgono". Tujec, upokojeni vojak, "notranji sovražnik", ki se pred medijskimi napadi v Sloveniji niti ne more braniti - ob tem pa še Srb!

 

Najbolj brano

Krogle, ki je ubila Ivana Krambergerja, niso nikoli našli

Nekoč je krogla, izstreljena v idiličnem Jurovskem Dolu, končala politično kariero Ivana Krambergerja, znanega tudi kot “Dobrotnika iz Negove". Četrt stoletja kasneje pa je postavitev spominskega obeležja pokojnemu predsedniškemu kandidatu ustavilo morilčevo nasprotovanje.

Melania in Donald Trump se ločujeta - nova afera ali "lažna novica"?

Po pisanju švicarskega časnika NZZ NEWS, ki ga povzema tud oe24 naj bi se prva dama ZDA Melania Trump in predsednik ZDA Donald Trump že dogovorila o ločitvi.

Tožilstvo za nasilneža s Facebooka obtožbo prekvalificiralo v umor

Tožilstvo je za nasilneža, ki sta februarja v Podbočju tako pretepla 26-letnega znanca, da je dan kasneje umrl, nasilje pa prenašala po družbenem omrežju Facebook, obtožnico prekvalificiralo v umor, poroča časnik Dnevnik. Predobravnavni narok bo razpisan še pred sodnimi počitnicami.

Za naložbe v kmetijstvu in gozdarstvu v drugi polovici leta več kot 80 milijonov evrov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v drugi polovici leta predvidoma objavilo 14 javnih razpisov v skupni vrednosti skoraj 83 milijonov evrov.

V Braslovčah naj bi ponovno vzpostavili lesni center

Na območju nekdanje Čmakove žage na Gomilskem v Občini Braslovče, kjer je do stečaja pred sedmimi leti delovalo podjetje Biva hiše, naj bi ponovno vzpostavili lesni center.