REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

marec 28, 2017

Kolar Celarčeva za variabilno nagrajevanje direktorjev zdravstvenih zavodov

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc napoveduje, da bo vlada obravnavala predloga novel zakona o zdravstveni dejavnosti in zakona o pacientovih pravicah konec aprila. Splošni dogovor pa bo na vladi predvidoma sredi aprila. Povedala je še, da v okviru variabilnega nagrajevanja skuša zagotoviti nagrado tudi za direktorje zdravstvenih zavodov.
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

V objektivu

Na Hrvaškem zadovoljni z razvojem spora o teranu

Hrvaški minister za kmetijstvo Tomislav Tolušić je danes v Poreču poudaril, da je Evropska komisija sprejela vse predloge Hrvaške glede izjeme za pridelavo terana ter izrazil zadovoljstvo z razvojem situacije v sporu s Slovenijo. Pričakuje, da bo Bruselj delegirani akt o teranu uveljavil do konca junija.

Bruselj: Konec izgovorov glede solidarnosti v begunski krizi

Nič več izgovorov pri izkazovanju solidarnosti z Grčijo in Italijo pri premeščanju beguncev, je danes znova opozoril evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos ob prihodu na zasedanje notranjih ministrov EU v Bruslju. "Čas je, da vse članice izpolnijo svoje obveznosti do konca septembra," je poudaril.

Na ustanovnem kongresu stranke Za otroke pozvali k tradicionalnim vrednotam

Razprava na ustanovnem kongresu stranke Glas za otroke in družine - Za otroke, ki danes zaseda v Škofji Loki, je pozvala k tradicionalnim vrednotam. Delegati so v nastopih izpostavili pomen družine ter se zavzeli za spoštovanje materinstva in očetovstva, kulture, dela in krščanstva. Novo stranko vidijo kot "družinsko stranko z vizijo".

Hrvaška vlada v pripravah na črni scenarij za Agrokor

Hrvaška vlada naj bi pripravljala pravni okvir za reševanje delovnih mest in dobaviteljev v primeru uresničitve črnega scenarija za prezadolžen koncern Agrokor, ki zaposluje približno 60.000 ljudi, od tega 10.500 v Sloveniji, ter ima 5000 dobaviteljev. Koncern je v zasebni lasti, a je prepomemben igralec, da bi pustili, da se zruši.

Video

Koga »krepi« delo ob nedeljah?

Slovenija, pa ne samo Slovenija, to velja predvsem za tranzicijske države, je sprejela odločitev, da so trgovine odprte skoraj vsak dan. In kdo je krivec za takšno stanje?

Malo za sprostitev: Aljaška malamutka med igro

Danes vam ponujamo naslednji video za sprostitev. Če delate na stresnem delovnem mestu, se morate ukvarjati z nemogočimi nadrejenimi, sodelavci in/ali strankami, oglejte si video, da boste lažje preživeli do prihajajočega vikenda.

Lepotica in zver v ZDA z rekordno prodajo vstopnic po prvem konca tedna

Igrani film, nastal po animirani uspešnici Lepotica in zver, je v ameriških kinih že po prvem koncu tedna poskrbel za rekordno prodajo vstopnic. V kino blagajne po ZDA je namreč prinesel 170 milijonov dolarjev, s čimer je premagal filme, nastale po celovečernih risankah, kot so Knjiga o džungli, Pepelka in Alica v čudežni deželi.

Film je tudi po svetu polnil blagajne kinematografov, v katere je po prvem koncu tedna predvajanja prinesel 350 milijonov dolarjev, od tega 18,4 milijone v britanske blagajne, piše britanski BBC.

Zveza policijskih veteranskih društev Sever sprejela Listino vrednot

Minulo soboto 18. marca v prostorih Zavoda Grm v Novem mestu potekala redna letna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever (ZPVDS). Letne skupščine se je udeležilo 114 delegatov iz 12 Policijskih veteranskih društev Sever Obravnavali in potrdili so poročilo o delu ter finančno poročilo ZPVDS za leto 2016 ter poročili nadzornega odbora in častnega razsodišča. Skupščine se je udeležil tudi Marjan Fank, generalni direktor Policije in drugi visoki gosti.

Umrl je Chuck Berry, legenda rocka

V 91. letu starosti je v soboto preminil Chuck Berry, eden od pionirjev modernega rock'n'rolla. Smrt je potrdila policija v zvezni državi Missouri, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Peter Lovšin z albumom 'Območje medveda'

Pevec Peter Lovšin je minulo sredo v gradu Kodeljevo v Ljubljani, kjer so Pankrti nekoč imeli tudi vaje za koncerte, predstavil nov glasbeni album 'Območje medveda'. Predstavil ga je v družbi glasbenih gostov Big Foot Mame, Pankrtov, Prismojenih profesorjev bluesa, Španskih borcev in Mateja Mršnika ter ob prisotnosti številnih novinarjev in fotoreporterjev.

Peter Lovšin z novim albumom 'Območje medveda'

Pevec Peter Lovšin je minulo sredo v gradu Kodeljevo v Ljubljani, kjer so Pankrti nekoč imeli tudi vaje za koncerte, predstavil nov glasbeni album 'Območje medveda'. Predstavil ga je v družbi glasbenih gostov Big Foot Mame, Pankrtov, Prismojenih profesorjev bluesa, Španskih borcev in Mateja Mršnika ter ob prisotnosti številnih novinarjev in fotoreporterjev.

Šala

Jerica, povej mi strogo zaupno, kaj je hotela Alenka!
Ali znaš biti tiho?
Jasno, molčala bom kot grob.
Jaz tudi