REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Avtomobilizem

Avtomobilski salon Ljubljana

Kar 16 let je trajalo, da smo v Ljubljani ponovno dobili avtomobilski salon. Dr. Miro cerar je danes odprl 24 Slovenski salon,ki je na Gospodarsko razstavišče privabil večino uvoznikov avtomobilov, ki so na 12.000 kvadratnih metrov razstavnih površin, so na ogled postavili 260 vozil, od tega 41 lahkih gospodarskih.

Avtomobilizem

V Ljubljani svoja vrata odpira avtomobilski salon Slovenije

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes začenja Avtomobilski salon Slovenije, na katerem bo 27 avtomobilskih znamk predstavilo skupno 260 avtomobilov, od tega 29 slovenskih premier. Namen dogodka, ki bo potekal do nedelje, je tudi izobraževanje, saj bodo v tehnološkem paviljonu pozornost med drugim namenili varnostnim tehnologijam.

Avtomobilizem

Vettel dobil prvo dirko nove sezone

Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) je prvi zmagovalec nove sezone svetovnega prvenstva formule 1. Na uvodni preizkušnji leta 2017 je v avstralskem Melbournu premagal svetovnega podprvaka Lewisa Hamiltona (Mercedes), tretji je bil novi sotekmovalec Britanca v ekipi Mercedes Finec Valtteri Bottas.

Avtomobilizem

Prestol formule 1 je prazen, kdo bo nasledil Rosberga?

Le nekaj mesecev je minilo od senzacionalne napovedi Nica Rosberga, ki se je odpovedal možnosti, da bi branil naslov najboljšega v formuli 1. Zdaj, spomladi 2017, so karte nekoliko premešane, Rosbergov največji tekmec zadnjih let Lewis Hamilton pa ima novega izzivalca: v ekipi Mercedes se mu je pridružil Valtteri Bottas.

Avtomobilizem

Na Avtomobilskem salonu Slovenije 29 slovenskih premier

V Ljubljano se med 27. marcem in 2. aprilom po 16 letih vrača Avtomobilski salon Slovenije, na katerem bo 27 avtomobilskih znamk na Gospodarskem razstavišču predstavilo skupno 260 avtomobilov, od tega 29 slovenskih premier. Namen salona je tudi izobraževanje, saj bodo v tehnološkem paviljonu pozornost med drugim namenili varnostnim tehnologijam.

Avtomobilizem

Renault ZOE e-Sport

Kot vodilni proizvajalec električnih avtomobilov in trikratni zmagovalec Formule E, je Renault na sejmu v Ženevi predstavil razburljivo študijo ZOE e-Sport Concept.

Strani