REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Šport

Slovenija na današnji ekipni tekmi v boj za stopničke

Na današnji ekipni tekmi na finalu svetovnega pokala na velikanki v Planici bodo za Slovenijo po vrsti nastopili Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc. Glavni slovenski trener Goran Jannus je napovedal boj za stopničke. Prva serija se bo začela ob 10. uri, uro prej pa so na programu poskusni poleti.

Šport

S kvalifikacijami v Planici začetek finala svetovnega pokala

Z današnjimi kvalifikacijami se bo začel finale svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici; barve Slovenije bo zastopalo 13 slovenskih predstavnikov. Glavni slovenski trener Goran Janus je ocenil, da bi se lahko sedmerica, osmerica uvrstila na petkovo tekmo.

V Tržiču razstava slepega fotografa Evgena Bavčarja

Tržiški muzej danes ob 17. uri v Paviljonu NOB v Tržiču odpira fotografsko razstavo Evgena Bavčarja Svetloba knjige. Slepi fotograf, filozof in borec za pravice slepih se v tržiški galeriji predstavlja z avtorskimi fotografijami, ki jih posveča pisani besedi za tiste, ki jim je bila odvzeta pravica do svobode videnja črk.

V Bohinjski Bistrici se začenjajo Winter Days of Metal

S koncertom zasedbe Total Annihilation se v Bohinjski Bistrici začenja prva zimska verzija festivala za ljubitelje metala Winter Days of Metal. Na festivalu, za katerim stoji izkušena ekipa tolminskih MetalDays, bodo v ospredju zasedbe Rotting Christ, Destruction, Flotsam & Jetsam, Taake in Belphegor. Sklenil se bo v petek.

Za ponedeljkov rop banke v Cerkljah ovaden Ljubljančan

Gorenjski kriminalisti so preiskali ponedeljkov bančni rop v Cerkljah na Gorenjskem. Ropa je osumljen Ljubljančan, ki so ga policisti pridržali že v torek popoldne, v četrtek pa so ga kazensko ovadili. Kriminalisti preverjajo še njegovo morebitno vpletenost v druga kazniva dejanja, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Strani