REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Na Goriškem začetek izvajanja projektov teritorialnega sodelovanja

Občine Nova Gorica, Gorica in Šempeter-Vrtojba letos, potem ko so leta 2011 ustanovile Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje, začenjajo s prvimi večjimi projekti. Začeli bodo s projektoma Soča in Zdravje, s katerima bodo gradili kolesarske in pešpoti na čezmejnem območju ter izvajali skupne čezmejne projekte v zdravstvu.

V Mestni galeriji Nova Gorica razstava sodobnega slovenskega kiparstva

V Mestni galeriji Nova Gorica bo do konca meseca na ogled razstava sodobnih slovenskih kiparjev. Kuratorstvo in izbor umetnikov je bil zaupan Andreju Medvedu, ki je za tokratno postavitev izbral sedem kiparjev, ki zaznamujejo eno največjih in najprestižnejših ter odločilnih obdobij v razvoju slovenskega kiparstva v 20. stoletju.

Sotočje v Tolminu znova prizorišče poletnih glasbenih festivalov

Sotočje v Tolminu bo tudi letos poleti gostilo več glasbenih festivalov, ki vsako leto privabljajo obiskovalce z vsega sveta. Organizatorji napovedujejo MetalDays, Punk Rock Holiday, Overjam International Reggae Festival in MotörCity. Za predokus poletnega festivalskega dogajanja pa bo marca v Bohinjski Bistrici poskrbel Winter Days of Metal.

Peršaku se zdi ideja Nove Gorice kot evropske prestolnice kulture dobra in zanimiva

Minister za kulturo Tone Peršak se je v okviru današnjega obiska vlade v širši Goriški regiji seznanil s kandidaturo Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025. "Mislim, da je ideja dobra," je dejal po sestanku s predstavniki občine in pobudniki ideje. Zdi se mu tudi zanimiva, saj je možno, da bi si naziv delili še z enim mestom.

Vlada v Vipavi začela obisk Goriške

Vlada je z delovnim posvetom v vipavskem Dvorcu Lanthieri začela današnji obisk širše Goriške regije. Premier Miro Cerar se bo v nadaljevanju med drugim v Bovcu udeležil posveta o potencialih in izzivih turizma v Posočju, večerno zaključno srečanje v Novi Gorici pa bo namenjeno regionalnemu razvojnemu dialogu za severno Primorsko.

Na Tolminskem voznik podlegel poškodbam v prometni nesreči

Zaradi posledic prometne nesreče, ki se je v četrtek nekaj pred 23. uro zgodila v Tolminu, je ponoči v šempetrski bolnišnici umrl 30-letni voznik osebnega avtomobila, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Nesreča se je zgodila zaradi nepravilnega vključevanja voznika osebnega avtomobila v promet na prednostno cesto.

S tremi koncerti na Goriškem se bo začela revija Primorska poje

S tremi koncerti na Goriškem se bo danes začela 48. revija primorskih pevskih zborov Primorska poje. Najbolj množična manifestacija slovenskega ljubiteljskega petja bo letos do 23. aprila po Primorski in širše postregla z več kot 30 koncerti in več kot 200 prijavljenimi pevskimi zbori.

Na območju Sežane vlamljala in kradla iz poslovnih objektov

Policisti so prijeli 33-letnega Ptujčana in 24-letnega Sežančana, ki sta osumljena serije vlomov v poslovne objekte v Sežani, ki so se vrstili od 7. januarja. Med hišno preiskavo so pri njima našli in zasegli več ukradenih predmetov in drogo konopljo, ki naj bi jo dobila v zameno za ukradene stvari. Ptujčan ostaja v priporu.

Strani