REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

V Slovenj Gradcu nova razstava iz projekta Zbirke v gibanju

Koroška galerija likovnih umetnosti (KGLU) ob 18. uri v Slovenj Gradcu odpira Razstavo brez priprav, na kateri bodo na ogled izbrana dela z mednarodnega slikarskega Ex tempora Piran iz zbirke Obalnih galerij Piran in izbrana dela koroških umetnikov iz zbirke KGLU. Razstava je nadaljevanje projekta Zbirke v gibanju.

V slovenjgraški bolnišnici obiski prepovedani le še na pediatriji

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec z današnjim dnem odpravljajo omejitev obiskov. To velja za vse oddelke, razen oddelka za pediatrijo, kjer še vedno beležijo posamezne pojave rotavirusov. Ob hospitaliziranem otroku zato dovolijo prisotnost staršev oziroma skrbnikov, so sporočili iz slovenjgraške bolnišnice.

V Slovenj Gradcu z ulično razstavo predstavljajo prepoznavne osebnosti mesta

V Slovenj Gradcu nadaljujejo z nizom prireditev ob letošnji 750-letnici prve omembe mestnih pravic. Koroški pokrajinski muzej bo točno opoldne v izložbah lokalov na Glavnem trgu odprl ulično razstavo, na kateri bo predstavljenih 11 osebnosti, ki so se rodile ali delovale v Slovenj Gradcu in imele pomembno vlogo v zgodovini mesta.

Na Ravnah se z vlaganji v športno infrastrukturo povečuje obisk

Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti z Raven na Koroškem, ki med drugim upravlja velik del športne infrastrukture v občini, v zadnjem obdobju krepi poslovanje in naložbe v športno infrastrukturo. Tudi zato se obisk športnega parka povečuje, še posebej so v zavodu zadovoljni z minulo smučarsko sezono na Poseki.

Ob obletnici rojstva Huga Wolfa v Slovenj Gradcu več dogodkov

V rojstni hiši poznoromantičnega skladatelja samospevov Huga Wolfa (1860-1903) v Slovenj Gradcu bodo te dni obeležili obletnico njegovega rojstva. Drevi pripravljajo koncert s pevko Ditko, v soboto dopoldne vabijo otroke na glasbeno pravljico, v ponedeljek bo potekalo javno vodstvo po stalni razstavi o skladateljevem življenju in delu.

V slovenjgraški bolnišnici delna omejitev obiskov

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kjer so doslej na vseh oddelkih popolnoma prepovedali obiske pri bolnikih, od danes velja delna omejitev obiskov. Omejitev dovoljuje enega zdravega obiskovalca ob bolniku. Ukrep velja vse do preklica, so danes sporočili iz bolnišnice. Razlog omejitve so še vedno gripa in respiratorne okužbe.

V Velenju zaživel Klub podjetnikov Savinjsko-šaleške regije

V Velenju je danes zaživel Klub podjetnikov Savinjsko-šaleške regije, ki ga bo eno leto vodil predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac. Kot je Bobinac povedal v izjavi za javnost, klub povezuje posameznike, ki želijo izboljšati kakovost življenja in dela v regiji. Trenutno pa je v klub včlanjenih nekaj več kot 15 posameznikov.

Slovenj Gradec bo s številnimi prireditvami obeležil 750-letnico mestnih pravic

Pod geslom Živel Slovenj Gradec - Vivat Windisgretz koroško mesto letos s številnimi prireditvami obeležuje 750-letnico pridobitve mestnih pravic. Poleg že uveljavljenih dogodkov, ki potekajo v mestu in jim bodo čez vse leto dodali jubilejni značaj, v Slovenj Gradcu pripravljajo dve osrednji prireditvi v juniju in septembru in še vrsto drugih.

Strani