REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Zanimivosti

Večtisočglava množica na pustnem karnevalu v deželi Butalcev

Na pustnem karnevalu v Cerknici z naslovom Polh v škrini so se tudi letos poleg Butalcev in polhov predstavili tradicionalni liki in velike figure na čelu s pramaterjo Uršulo in ščuko velikanko. Na ulice Cerknice se je ob lepem vremenu zgrnilo več tisoč obiskovalcev od blizu in daleč, pustno dogajanje pa bodo sklenili v sredo s pokopom pusta.

Cerkljanski laufarji že pripravljeni na obsodbo pusta: De b-la ripa bel debiela

Osrednje pustno dogajanje na Cerkljanskem bo v nedeljo na tradicionalni 61. Laufariji. Glavni lik je Pust, ki bo obsojen za vse slabo v preteklem letu. Ker simbolizira zimo, ga bodo na pustni torek obsodili in usmrtili. Ob koledovanju pa laufarji gospodarjem zaželijo dobro letino, zdravja v hiši in hlevu, predvsem pa "de b-la ripa bel debiela".

Gospodarstvo

Finski KJK postal 98-odstotni lastnik Kovinoplastike Lož

Finski sklad je po zaključku prevzemne ponudbe prek hčerinskih družb postal 98,211-odstotni lastnik Kovinoplastike Lož. Prevzemna ponudba je trajala do 20. februarja, sprejelo pa jo je 69 akceptantov, ki so bili skupaj imetniki 87.293 delnic Kovinoplastike Lož, kar predstavlja 4,421 odstotka družbe, je razvidno iz objave v časniku Delo.

Od ponedeljka do četrtka bodo Poček preletavala vojaška letala

Od ponedeljka do četrtka bo na Počku potekalo usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja Slovenske vojske in slušateljev šole zračnih sil ZDA Air Ground Operations School. Letala bodo vadišče preletavala od 9.30 do 15. ure, piloti pa se bodo usposabljali za bojno delovanje na višinah do 3000 metrov, piše na spletni strani Slovenske vojske.

V požaru gospodarskega poslopja poginilo devet krav

V naselju Zarečica v občini Ilirska Bistrica je v nedeljo zvečer zagorelo gospodarsko poslopje, v katerem so bile krave, bale sena in osebni vozili. V požaru je gospodarsko poslopje pogorelo, poginilo pa je devet krav.

Prireditev s podelitvijo naziva Ona ali On 2016

POSTOJNA - 19.00 prireditev s podelitvijo naziva Ona ali On 2016, ki jo pripravlja Radio 94, govornik bo predsednik republike Borut Pahor, udeležil pa se je bo tudi predsednik DZ Milan Brglez; Jamski dvorec, Jamska cesta 30, POSTOJNA

Gala koncert muzikalov

LIPICA - 18.00 gala koncert muzikalov, na katerem bodo nastopili solisti Eva Černe, Željka Predojević in Boštjan Korošec; Kobilarna Lipica, LIPICA

Strani