REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Policija išče očividce sobotnega trčenja kolesarke in pešk na obalni cesti

Na lokalni cesti Žusterna-Izola, ki je od nedavnega zaprta za motorna vozila, se je v soboto zgodila prometna nesreča, ko je kolesarka v Žusterni trčila v peški. Ena je pri tem padla in se huje poškodovala, druga pa jo je odnesla le z udarcem. Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o nesreči, da jim to sporočijo na koprsko policijsko postajo.

Z zbiranjem odpadnih plastenk do ogrevalne posteljice v izolski porodnišnici

Na današnji svetovni dan voda se je začel enomesečni vseslovenski projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo - stara plastenka za novo življenje. Organizatorji bodo z odprodajo zbranih odpadnih plastenk sofinancirali nakup ogrevalne posteljice v izolski porodnišnici. Projekt pa je namenjen tudi osveščanju mladih o možnostih recikliranja odpadnih plastenk.

Bel prah v pošiljki ZD Izola naj bi bil zdravju škodljiv

Bel prah iz kuverte, ki so jo v ponedeljek popoldne prejeli v Zdravstvenem domu (ZD) Izola, naj bi bil po rezultatih preliminarne analize zdravju škodljiv, je za Žurnal24 potrdil direktor ZD Evgenij Komljanec. Dve zaposleni sta bili nekaj ur v karanteni in sta zvečer že zapustili zdravstveni dom, so dodali na Policijski upravi Koper.

Slovenija

Obalno cesto med Izolo in Koprom bodo danes zaprli za promet

Po večletnih prizadevanjih obalnih občin bodo danes ob 11. uri za promet zaprli obalno cesto med Izolo in Koprom. Ob tej priložnosti, ki odpira nove možnosti razvoja tega dela slovenske obale, bodo popoldne na priključku Ruda na izolski strani pripravili slovesnost, ki se je bo med drugimi udeležil tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Slovenija

Obalna cesta bo zelena oaza med Izolo in Koprom

Z zaprtjem obalne ceste med Izolo in Koprom bodo nastopile tudi prve spremembe. Takoj bodo na cestišču uredili kolesarsko in intervencijsko pot, obmorski pas onkraj zaščitne ograje pa bo izključna domena pešcev. S spremembami v občinah ne bodo hiteli, bo pa območje postalo zelena oaza med Izolo in Koprom, je napovedal izolski župan Igor Kolenc.

Zadnja premiera koprskega gledališča bo žanrska komedija

V petek bodo v Gledališču Koper uprizorili šesto in hkrati zadnjo premiero v tej sezoni. Gre za priredbo dela Marca Camolettija (Totalno) katastrofalna večerja. V tem vrtiljaku nebolečih skokov čez plot, kot je delo povzel režiser Samo M. Strelec, so ključnega pomena prav igralci, saj glasbe, koreografij in raznih efektov praktično ni.

Gospodarstvo

V soseski Nokturno v mesecu dni prodanih še 25 stanovanj

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je prvem mesecu druge faze prodaje stanovanj v koprski soseski Nokturno podpisala 25 novih kupoprodajnih pogodb. V prihajajočih spomladanskih in poletnih mesecih, ki so najbolj primerni za prodajo stanovanj na Obali, pričakuje še večji interes.

Strani