REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Avtomobilizem

V Ljubljani svoja vrata odpira avtomobilski salon Slovenije

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes začenja Avtomobilski salon Slovenije, na katerem bo 27 avtomobilskih znamk predstavilo skupno 260 avtomobilov, od tega 29 slovenskih premier. Namen dogodka, ki bo potekal do nedelje, je tudi izobraževanje, saj bodo v tehnološkem paviljonu pozornost med drugim namenili varnostnim tehnologijam.

Policija prosi za podatke o sobotni nevarni vožnji po središču Ljubljane

V soboto nekaj po deveti uri zjutraj je voznik renault clia v središču Ljubljane bežal pred policijo, pri tem pa s predrzno in nevarno vožnjo ogrožal pešce in druge voznike. Policija je voznika, 48-letnega moškega, prijela in mu odvzela prostost, morebitne priče in oškodovance pa prosi za podatke o dogodku.

Zdravstvo

Danes podpis sporazuma s Fidesom in aneksov h kolektivni pogodbi

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin bosta danes podpisala sporazum o začasni prekinitvi zdravniške stavke in aneksa h kolektivni pogodbi. Poleg Fidesa so predvideni podpisniki aneksov še nekateri drugi sindikati, a v Fidesu temu nasprotujejo.

Neznanec oropal trgovino v Ljubljani

Na Prušnikovi ulici v Ljubljani je v ponedeljek popoldne prišlo do ropa, ko je v trgovino vstopil zamaskirani neznani storilec in od prodajalke zahteval denar. Svoje grožnje je podkrepil z nakazovanjem, da ima pri sebi orožje, ki pa ga ni pokazal. Odtujil je nekaj čez sto evrov gotovine in odšel, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Voznik pri rdeči luči čez križišče, umrla kolesarka

Ponedeljkovo prometno nesrečo na Celovški, v kateri je umrla 20-letna kolesarka, je po ugotovitvah policije povzročil 21-letni voznik, ki je v križišče Celovške z Bravničarjevo in Korenčanovo ulico zapeljal pri rdeči luči. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, voznika sumijo povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V Ljubljani konferenca o upravljanju stavb kulturne dediščine

V Mestnem muzeju bo danes potekala mednarodna konferenca z naslovom Nove zgodbe starih hiš - kako uspešno upravljati stavbe kulturne dediščine? Namen konference je predstaviti dobre prakse ponovne uporabe stavb kulturne dediščine za nove skupnostne vsebine ter sodobne primere uspešnega upravljanja zgradb in prostorov kulturne dediščine.

V Ljubljani se začenja prenova še preostalega dela Šubičeve

Potem ko je lani v Ljubljani v novi podobi zasijal del Šubičeve ulice, se bo danes začela prenova še preostalega dela. Do predvidoma 15. aprila bodo dela potekala na odseku med uvozom/izvozom v parkirno hišo Šubičeva in Beethovnovo ulico. Promet bo potekal enosmerno, v tem času bodo avtobusi na linijah 14, 18 in 18L iz centra vozili po obvozu.

Strani