REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

V ptujskem gledališču pred premiero Mehaničnih levov

V ptujskem mestnem gledališču bodo v sredo uprizorili četrto letošnjo premiero. Tokratna predstava z naslovom Mehanični levi po motivih srbskega pisca Danila Kiša je nastala v režiji Marka Čeha in je prva povsem samostojna ptujska predstava v tej sezoni. Na odru se bodo v črni komediji predstavili Niko Goršič, Vid Klemenc in Lucija Tratnik.

Ptujska komunala v gradnjo dveh globinskih vodnjakov

Komunalno podjetje Ptuj na svojem zemljišču v Skorbi, kjer ima vodno črpališče, že nekaj časa načrtuje gradnjo globinskega vodnjaka. Sprva so načrtovali gradnjo 200-metrskega vodnjaka, zdaj pa so se odločili za dva, ki bosta v globino segala 150 metrov. Na komunali zagotavljajo, da se stroški zaradi tega ne bodo dvignili.

Mariborski brezdomci naj bi dobili nove prostore

Brezdomci v Mariboru bodo sodeč po obljubah župana Andreja Fištravca letos dobili nove prostore, saj so sedanji na Ruški cesti premajhni in dotrajani. Novo lokacijo na občini še iščejo in jo želijo pred javno objavo dogovoriti z okoliškimi prebivalci.

V Mariboru prvi Back To The - Future Jazz festival

V Jazz klubu Satchmo se bo nocoj s koncertom zagrebških Kozmodrum začela prva izdaja Back To The - Future Jazz festivala, ki ga organizira združenje Gramofonoteka. Sledil bo nastop velike zvezde prve dvodnevne izdaje, glasbenega polihistorja Marka de Clive-Lowa, ki skrbi za brezkompromisen razvoj fuzije tehnologije in jazz-fusion glasbe.

Ptujska bolnišnica ni dobila soglasja za najem posojila

Svet zavoda danes vodstvu ptujske bolnišnice ni dal soglasja za najem treh milijonov evrov posojila, s katerim želi premostiti trenutne likvidnostne težave bolnišnice. Letno poročilo za lansko leto, ki kaže izgubo 1,1 milijona evrov, pa so sprejeli le delno. Vodstvu zavoda so dali mesec dni časa, da poda odgovore na njihove pomisleke.

Ptujska občina lastništvo tamkajšnje vojašnice vrača državi

Ptujska mestna občina je leta 2013 od države brezplačno dobila del kompleksa nekdanje vojašnice na Vičavi, ki ga je nameravala nameniti za izvajanje različnih kulturnih dejavnosti društev in drugih nevladnih organizacij. Po menjavi mestne oblasti zanimanja za ta projekt ni več, zato bo vlada objekt vrnila v svojo last za potrebe upravne enote.

Tranzit težkih tovornih vozil skozi Lenart odslej prepovedan

Tranzitni promet težkih tovornih vozil, težjih od 7,5 ton, skozi Lenart je od danes naprej prepovedan. Kot so pojasnili na direkciji za infrastrukturo, so se za takšen ukrep odločili v dogovoru z občino, saj bodo tako precej razbremenili mesto. Po besedah župana Janeza Krambergerja jim bo to prineslo tudi mirnejši spanec.

Pohorska vzpenjača bo aprila mirovala

Na Pohorski vzpenjači bodo od 3. do 26. aprila izvajali izredno investicijsko vzdrževanje, zato ta ne bo obratovala. Čas pregledov bi se sicer lahko podaljšal v maj, a med prvomajskimi prazniki bo krožna kabinska žičnica v vsakem primeru obratovala.

Nepridipravi iz podjetja odpeljali dve vozili, orodje in avtomobilske dele

Neznanci so v četrtek ponoči iz podjetja v Murski Soboti odpeljali dva kombija, večjo količino pločevine, žice za varjenje, več kosov orodja in več različnih delov za avtomobile in avtobuse, s čemer so lastnikom povzročili za okoli 140.000 evrov škode. Policija prosi vse, ki bi kar koli vedeli o dogodku, da to sporočijo na 113.

V obstreljenem avtomobilu v Mariboru tudi ženska in otrok

Ponedeljkovo streljanje v Mariboru in okolici dobiva nove obrise, saj se je izkazalo, da sta bila v avtomobilu, na katerega je med vožnjo streljal 26-letnik, poleg 36-letnega moškega tudi ženska in štiriletni otrok. Napadalec se je še istega dne na prigovarjanje svojcev sam predal policiji. K napadu naj bi ga gnalo ljubosumje in maščevanje.

Strani