REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Celjski policisti zasegli več vrst mamil

Celjski policisti so v četrtek opravili hišno preiskavo pri 32-letnem Celjanu in mu pri tem zasegli več kot 100 sadik konoplje. V ostalih hišnih prostorih pa so našli in zasegli manjšo količino posušenih vršičkov konoplje, halucinogene gobice ter LSD-pivnike in LSD v tekoči obliki. Pri vzgoji konoplje pa mu je pomagala njegova 49-letna mati.

Opuščeni objekti: Propadajoči dvorec Lanovž v Celju končno obnavljajo

Več kot 600 let stari dvorec Lanovž v Celju, nekoč last celjskih grofov, ki je dolgo propadal, so končno začeli obnavljati. Celjska občina ga je prodala celjskemu podjetju Cep, ki namerava v dvorcu urediti medicinski center. V Cepu sicer opozarjajo, da je pri obnovi nedorečenih še kar nekaj stvari.

Na celjskem sodišču izrek kazni Tovšakovi v zadevi Delamaris

Na celjskem okrožnem sodišču se bo danes sodnica Mojca Turinek opredelila do sporazuma o priznanju krivde, ki ga je nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak podpisala s tožilcem Stanislavom Pinterjem. Po neuradnih informacijah naj bi se Tovšakova zaradi prodaje Delamarisa dogovorila za pogojno kazen 10 mesecev zapora s preskusno dobo pet let.

Cinkarna Celje lani z rastjo prihodkov in dobička

Cinkarna Celje je lani ustvarila 169,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je slab odstotek več kot leto prej. Čisti dobiček družbe pa je v letu 2016 porasel za 43 odstotkov na 9,7 milijona evrov. Za lanske naložbe je Cinkarna Celje namenila 8,9 milijona evrov, kar je 33 odstotkov več kot leto prej

Obtoženi umora partnerke v Celju znova zanikal krivdo

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje Zvonetu Laubiču, ki je obtožen umora iz nizkotnih razlogov svoje 33-letne partnerke na avtobusni postaji na Mariborski cesti ob Citycentru Celje aprila lani. Laubič je v svojem zagovoru povedal, da ni morilec in da je imel svojo partnerko rad.

Celjska knjižnica lani z večjim obiskom in izposojo knjig

Osrednja knjižnica Celje je lani izposodila 1,7 milijona knjig, kar je 4,3 odstotka več kot leto poprej. Kot je na današnji novinarski konferenci povedala direktorica knjižnice Polona Rifelj, so lani zabeležili tudi večji obisk. Knjižnico je tako obiskalo 432.028 ljubiteljev knjige, kar je 7,9 odstotka več kot leta 2015.

V Celju koncert štirih hrvaških tenorjev

V Plesnem forumu Celje bo nocoj ob 19.30 uri koncert štirih hrvaških tenorjev, in sicer Đanija Stipaničeva, Vladimirja Garića, Marka Pecotića in Marka Škugorja ob spremljavi na klaviaturah Jurice Karuze. Štirje tenorji nikogar ne pustijo ravnodušnega, saj so njihovi koncerti kombinacija kakovostnega glasbenega repertoarja in izvrstne izvedbe.

Strani