REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska
Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Šibek potresni sunek v bližini Brestanice

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so davi ob 2.23 zabeležili šibek potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 70 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Brestanice, potres pa so čutili posamezni prebivalci Senovega in Brestanice, so sporočili z Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Gospodarstvo

Na HE Brežice prvič poskusno pognali tudi drugi agregat

V jezovni zgradbi hidroelektrarne (HE) Brežice, kjer so prvega od treh agregatov januarja prvič vključili v elektroenergetsko omrežje, so s postopkom preizkusnega zagona konec februarja začeli tudi na drugem. V prihodnjih dneh bosta sledila njegova sinhronizacija s prenosnim elektroenergetskim omrežjem in začetek pogodbenega poskusnega obratovanja.

Pahor bo obiskal z donacijami urejen laboratorij za fiziko krške gimnazije

Predsednik republike Borut Pahor si bo na povabilo profesorja Jožeta Pernarja danes ogledal laboratorij za fiziko, ki so ga na šolskem podstrešju krške tehniške gimnazije uredili sami. Večprostorski laboratorij so zgradili na pobudo omenjenega profesorja in z donatorsko pomočjo, Pahor pa je med prvimi ponudil pomoč pri njegovi gradnji.

Trboveljski policisti zasegli kilogram prepovedane konoplje

Trboveljski policisti so zaradi suma posesti prepovedane konoplje v preteklem tednu opravili hišni preiskavi pri 27-letnem in 30-letnem osumljencu z območja Trbovelj. Sum je bil upravičen, saj so zasegli kilogram omenjene droge, ob tem pa še tehtnice, embalažo in mobilni telefon, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V brežiški bolnišnici kadrovsko najbolj podhranjena radiološki in kirurški oddelek

V Splošni bolnišnici Brežice se poleg težav, povezanih s poslovanjem, ukvarjajo tudi s kadrovskimi problemi. Kot manjša bolnišnica za prihod kadrov od drugod niso toliko zanimivi, pestita jih tudi nezadostno število razpisanih specializacij in beg specializantov v večje kraje. Najbolj kadrovsko problematična sta radiološki in kirurški oddelek.

Na Brežiškem skoraj petodstotna podražitev otroških vrtcev

Brežiški svetniki so na svoji zadnji seji potrdili nove cene programov predšolske vzgoje, ki so usklajene z rastjo življenjskih stroškov. Cene obiskovanja otroških vrtcev v brežiški občini bodo v povprečju zrasle za 4,7 odstotka, občina pa bo morala za plačilo razlike med polno ceno in deleži staršev na letni ravni nameniti 3,2 milijona evrov.

Krška nuklearka predvidoma popoldne spet v omrežju

Nuklearno elektrarno Krško (Nek), ki se je zaradi odstopanja v delovanju regulacijskega ventila glavne napajalne vode v klasičnem delu elektrarne v četrtek nekaj pred pol deveto zjutraj samodejno ustavila, naj bi po neuradnih informacijah STA danes popoldne znova vključili v omrežje. Po zaustavitvi je elektrarna v stabilnem zaustavljenem stanju.

V Brežicah 7. dnevi podjetniških priložnosti

Brežiški Zavod za podjetništvo, turizem in mladino danes začenja 7. dneve podjetniških priložnosti 2017, v okviru katerih bodo v nekdanji brežiški mestni hiši pripravili vrsto brezplačnih predavanj in delavnic. Na predavanjih do srede marca se bodo najprej posvetili posredovanju znanja, ki je pomembno za učinkovito javno nastopanje.

Krški otroški vrtec Pika Nogavička v prenovljenih prostorih

V otroški vrtec Pika Nogavička pri osnovni šoli v Leskovcu pri Krškem so se po januarja končani prenovi, preureditvi in dozidavi njegovih prostorov danes vrnili otroci. Krška občina bo za naložbo odštela nekaj manj kot milijon evrov, iz državnih sredstev za sofinanciranje občinskih naložb je zanjo dobila nekaj več kot 660.000 evrov.

Strani