REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Družba

Otroci otrokom, dobrodelni koncert mladih glasbenikov

Ljubljana, 25. 3. 2017 - Lions klub Ljubljana Emona je v Festivalni dvorani Pionirskega doma že šestnajstič pripravil dobrodelni koncert OTROCI OTROKOM, ki je bil pred tem, 15. marca, v organizaciji Lions kluba Rogaška tudi v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Družba

Anketa: EU je uspešen projekt

Državljani Slovenije so kljub vsem težavam še vedno pripadni ideji EU, kaže anketa Dela, objavljena v luči 60. obletnice Evropske unije, ki so jo v soboto obeležili v Rimu.

Družba

Koga »krepi« delo ob nedeljah?

Slovenija, pa ne samo Slovenija, to velja predvsem za tranzicijske države, je sprejela odločitev, da so trgovine odprte skoraj vsak dan. In kdo je krivec za takšno stanje?

Družba

V Ljubljani na Pogačarjevem trgu začetek pete sezone Odprte kuhne

Najboljši slovenski kuharski mojstri bodo danes na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zakuhali začetek že pete sezone Odprte kuhne. Priljubljena kulinarična tržnica bo potekala vsak petek, in sicer marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro, so sporočili organizatorji.

Družba

Na današnji dan, 22. marca, po vsem svetu obeležujemo svetovni dan vod

Na današnji dan po vsem svetu obeležujemo svetovni dan voda, letošnji je posvečen temi odpadnih voda. Po vsej državi se bodo odvili številni dogodki, na katerih bodo organizatorji in udeleženci opozorili na pomen vode ter skrbnega ravnanja z njo - še posebej bo letos v ospredju zmanjšanje in ponovna uporaba odpadnih voda.

Družba

Mednarodni dan gozdov v znamenju obnovljive energije

Vsako leto na pobudo generalne skupščine Združenih narodov 21. marca obeležujemo mednarodni dan gozdov. Dan je posvečen promociji in ozaveščanju o pomenu trajnostne in skrbne rabe gozda, kot enega najpomembnejših naravnih bogastev. Skupna tema letošnjega mednarodnega dneva gozdov po vsem svetu je Gozdovi in energija.

Družba

Zveza policijskih veteranskih društev Sever sprejela Listino vrednot

Minulo soboto 18. marca v prostorih Zavoda Grm v Novem mestu potekala redna letna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever (ZPVDS). Letne skupščine se je udeležilo 114 delegatov iz 12 Policijskih veteranskih društev Sever Obravnavali in potrdili so poročilo o delu ter finančno poročilo ZPVDS za leto 2016 ter poročili nadzornega odbora in častnega razsodišča. Skupščine se je udeležil tudi Marjan Fank, generalni direktor Policije in drugi visoki gosti.

Strani