REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

30292827262524

Družba

V srednje šole se želi vpisati dobrih 18.500 kandidatov

Za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto se je do 25. aprila, ko je bil končan rok za prenos prijav, prijavilo 18.506 kandidatov.

Policija v preiskavi manchestrskega napada naredila "izjemen napredek"

Manchestrska policija je danes sporočila, da so v preiskavi ponedeljkovega napada na koncertno dvorano, v katerem je umrlo 22 ljudi, naredili "izjemen napredek". Policija je opravila "pomembne aretacije in odkritja", vendar pa so možne nadaljnje aretacije, je povedal vodja protiteroristične enote policije Mark Rowley.

Več tisoč migrantov na poti iz Libije v Evropo

Libijska mornarica je danes opazila najmanj 20 čolnov z več tisoč migranti pred zahodno obalo Libije ob mestu Sabrata, ki so na poti v Italijo. Reševalna akcija migrantov še vedno poteka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Cerar: Melania in Mojca sta našli pristen človeški stik

Premier Miro Cerar je danes v Bruslju povedal, da sta imeli njegova partnerica Mojca Stropnik in ameriška prva dama Melania Trump v sklopu partnerskega programa v četrtek v Bruslju.

Teden nezavržene hrane odprl italijanski kuharski mojster Massimo Botturo

Prvi Teden nezavržene hrane, ki je nastal kot odgovor na problematiko velikih količin zavržene hrane, je danes v Ljubljani odprl italijanski kuharski mojster Massimo Botturo.

Mlad Ljubljančan zaradi suma štirih ropov v hišnem priporu

Policisti so v sredo odvzeli prostost 21-letnemu Ljubljančanu. Sumijo ga štirih ropov, pri njemu pa so našli pištolo, za katero se je izkazalo, da gre za imitacijo orožja.

Na pogorišču na Vrhniki ni povišane radioaktivnosti

Uprava za jedrsko varnost je v četrtek opravila indikativne meritve, s katerimi bi ugotovili prisotnost radioaktivnih snovi na območju podjetja za predelavo kemičnih odpadkov Kemis, kjer je prejšnji ponedeljek gorelo. Meritve niso pokazale povišanih ravni sevanja. Izmerjeno radioaktivno sevanje ustreza naravnemu ozadju, so sporočili iz uprave.

Poljski parlament omejil dostop do jutranje tabletke

Poljski parlament je v četrtek zvečer potrdil zakon, ki omejuje dostop do jutranje tabletke. To bo odslej mogoče dobiti le še z zdravniškim receptom. Zakon naj bi brez težav potrdila tudi senat in predsednik Andrzej Duda.

Umrla italijanska kraljica kašmirja Laura Biagiotti

Umrla je italijanska modna ustvarjalka Laura Biagiotti, so danes sporočili iz njenega podjetja. 73-letna Biagiottijeva je bila znana kot kraljica kašmirja in glasnica italijanske mode, njena modna hiša pa je ena od največjih v Italiji. Umrla je v bolnišnici v Rimu, potem ko je v sredo zvečer na svojem domu doživela zastoj srca.

V Trebnjem osrednja prireditev 45. Teden cvička

S tradicionalno povorko Zveze društev vinogradnikov Dolenjske se v Trebnjem drevi začenja osrednja tridnevna prireditev 45. Teden cvička, na kateri prireditelji pričakujejo do 9000 obiskovalcev.

Za muslimane se začenja postni mesec ramazan

Za več kot milijardo muslimanov na svetu se bo ta konec tedna začel postni mesec ramazan. Kot so sporočili iz Islamske skupnosti v Sloveniji, se bo postni mesec začel po današnjem sončnem zahodu, prvi dan posta pa bo v soboto. Po sončnem vzhodu je prepovedano kakršnokoli prehranjevanje in uživanje tekočin. Post bo trajal 29 dni.

Vrhničanom bodo pristojne službe podale informacije po požaru v Kemisu

Predstavniki pristojnih institucij bodo danes občanom Vrhnike predstavili analize vzorcev, odvzetih po požaru v Kemisu, podali bodo tudi zdravstvena priporočila in predstavili izsledke inšpekcijskih služb. Predsednik republike Borut Pahor pa bo pred tem sprejel gasilce, reševalce in druge prostovoljce, ki so pomagali pri gašenju v Kemisu.