REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

30292827262524

Evropska unija

Države EU podprle strožja merila za avtomobilske proizvajalce

Države EU so danes potrdile zakonodajni predlog Evropske komisije, ki od proizvajalcev avtomobilov zahteva strogo izpolnjevanje vseh varnostnih, okoljskih in proizvodnih zahtev EU.

Merklova pozvala Evropejce, naj vzamejo usodo v svoje roke

Nemška kanclerka Angela Merkel je po vrnitvi s srečanja skupine G7 na Siciliji, na katerem so se pokazala velika razhajanja z ZDA, pozvala Evropejce, naj stopijo skupaj.

Z EU denarjem do promocije zaledja pohorskega in istrskega turizma

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica je s še petimi slovenskimi in hrvaškimi partnerji kot vodilni partner uspešno kandidiral za evropski denar, namenjen čezmejnemu projektu Živa coprnija.

Na Siciliji se ob napovedanih protestih danes končuje vrh G7

V Taormini na Siciliji se bo danes končal dvodnevni vrh skupine sedmih najrazvitejših držav sveta G7, ki poteka ob strogih varnostnih ukrepih.

Več tisoč migrantov na poti iz Libije v Evropo

Libijska mornarica je danes opazila najmanj 20 čolnov z več tisoč migranti pred zahodno obalo Libije ob mestu Sabrata, ki so na poti v Italijo. Reševalna akcija migrantov še vedno poteka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Cerar: V Natu prepoznavajo vlogo Slovenije kot zelo konstruktivno in koristno

Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg prepoznava vlogo Slovenije kot zelo konstruktivno in koristno, je poudaril premier Miro Cerar po srečanju s šefom zavezništva v Bruslju. Slovenija si bo prizadevala za zanesljivo in sposobno varnostno in obrambno strukturo, saj varnostni izzivi po svetu to še kako terjajo, je še zatrdil.

Trump čestital Macronu za zmago na volitvah

"V veliko čast mi je, da sem z novoizvoljenim predsednikom Francije, ki je vodil neverjetno kampanjo in osvojil izjemno zmago," je dejal Trump na delovnem kosilu z Macronom.

Napadalec naj bi se izuril v Siriji

Britanski forenziki so tudi prepričani, da je bombo, ki je ubila 22 in ranila 64 ljudi v Manchestru izdelal strokovnjak in da ne gre za napravo, ki bi nastala samo po terorističnih "receptih" z interneta. Policija zato sedaj mrzlično išče strokovnjaka za bombe.

V Veliki Britaniji razglasili kritično ogroženost

V Veliki Britaniji so po napadu v Manchestru dvignili stopnjo ogroženosti, saj so možni nadaljnji napadi, je sporočila britanska premierka Theresa May.

Pahor s predstavniki slovenske narodnostne manjšine v Avstriji o njihovem položaju

Strinjali so se, da je potrebno rešitve, ki bodo sprejemljive za slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem, tudi vnaprej iskati v dialogu.

Slovenija ostaja v skupini držav, ki želijo uvesti davek na finančne transakcije

Uvedba davka na finančne transakcije je bila na vrhuncu finančne krize predvidena v celotni uniji, a zanj so odločile le voljne države.

Kmetijski ministri EU o zaščiti vodnih virov in vplivu na kmetijstvo

Dejan Židan je opozoril, da se bo cena hrane v bodoče povečala tudi zaradi prilagajanja pridelave hrane na podnebne spremembe.