REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Evropska komisija Židanu in Cerarju sporočila "pravo" novico o teranu - zdaj je dokazano tudi Hrvaški

Evropska komisija Židanu in Cerarju sporočila "pravo" novico o teranu - zdaj je dokazano tudi Hrvaški

Evropska komisija sprejela delegirani akt za odobritev izjeme Hrvaški pri uporabi imena teran pravi poročilo iz Bruslja. Naj spomnimo, da je ob nedavnem obisku Junckerja v Sloveniji ta Cerarju javno obljubil, da bo komisija nečedne posle Hrvatov obelodanila in proučila in šele nato odločila, kako in kaj. Gre za dokument, ki so ga v Bruslju potemnjenega posredovali Židanu in mu na osnovi tega sporočili, da Hrvatom pripada izjema.

Juncker in Cerar na obisku v Sloveniji, foto: Bobo

Tudi vinogradniki s Krasa, ki so komisarju za kmetijstvo Hogana nedavno obiskali, so s sprejetjem tega akta izigrani. Naj spomnimo, da so takrat, ko so prišli iz Bruslja in se pred kamerami hvalili, da je Hoganu zdaj vse jasno. Kot zdaj kaže, so bili zavedeni ali pa....(kot pravi grda slovenska beseda) 
Iz navedenega tudi sledi, da s tem pristopom dokončno jasno, da je s Slovenci (z nami) nekaj hudo narobe, če smo pripravljeni verjeti lažem, ki jih izrečejo tamkajšnji birokrati, kova Juncker Hogan. Torej, še en dokaz, da nas v Bruslju res imajo za tepce. Logično, saj to tudi smo. 

Komisar za kmetijstvo Phil Hogan in minister Dejan Židan