REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

30292827262524

Gospodarstvo

Pobudniki referenduma o zakonu o drugem tiru zaenkrat zbrali manj podpisov od načrtov

Organizatorji zbiranja podpisov za referendum o zakonu o drugem tiru so opozorili, da so kot pobudniki izločeni iz demokratičnega procesa, saj njihovih obrazcev na nekaterih lokacijah ni moč dobiti.

Kramar pred bančno komisijo DZ: Ne morem komentirati, ker se ne spomnim

Na večino vprašanj o konkretnih poslih je odgovoril: "Ne morem komentirati, ker se ne spomnim". Kramar je vodil NLB od začetka leta 2004 do leta 2009.

Sberbanka pričakuje dogovor o nadaljevanju financiranja Agrokorja

Namestnik predsednika uprave ruske Sberbanke Maksim Poletaev je po današnjem srečanju s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem.

300 največjih podjetij predstavlja dve petini gospodarstva

Lani je 300 največjih podjetij v državi ustvarilo 41 odstotkov vsega prometa in vsega dobička v gospodarstvu. Največja podjetja zaposlujejo malo manj kot 130.000 ljudi oz. 26 odstotkov zaposlenih v gospodarstvu.

Nadzorniki SDH o določitvi cenovnega razpona za delnico NLB

Nadzorni svet SDH bo danes nadaljeval v petek začeto sejo, na kateri odloča o predlogu cenovnega razpona za delnico NLB v postopku prodaje, ki se bo nato sprožil z objavo prospekta za prvo izdajo delnic (IPO).

TV Slovenija: Okoljska inšpektorica naj bi Kemisu odredila začasno prepoved zbiranja odpadkov

Okoljska inšpektorica naj bi v petek podjetju Kemis, v katerem je pred dvema tednoma izbruhnil požar, izrekla ustno odločbo o začasni prepovedi zbiranja odpadkov.

British Airways upa na normalizacijo poletov in se pripravlja na izplačilo odškodnin

Britanska letalska družba British Airways je po sobotnem izpadu informacijskega sistema izrazila upanje, da bodo poleti iz Gatwicka še danes potekali po normalnem urniku, na Heathrowu pa da jim bo to uspelo "v veliki večini".

Janša: Vlada hoče volivcem pri gradnji drugega tira ukrasti več 100 milijonov evrov

Predsednik SDS Janez Janša je danes na srečanju članov in simpatizerjev SDS celjske regijske koordinacije v Šmarju pri Jelšah dejal, da hoče vlada Mira Cerarja volivcem pri gradnji drugega tira ukrasti več 100 milijonov evrov.

Italija bo z letom 2018 ukinila kovance za en in dva centa

Italija bo s 1. januarjem 2018 ukinila kovance za en in dva evrska centa, se je v soboto v Rimu odločil parlamentarni odbor za proračun.

Dobre tri petine lanskega prihodka posavskih podjetij ustvarila energetika

Posavske gospodarske družbe so lani ustvarile 3,2 milijarde evrov skupnega prihodka, kar je dva odstotka manj kot predlani.

Makedonska centralna banka državi za letos napoveduje 2,5-odstotno gospodarsko rast

Makedonski bruto domači proizvod (BDP) se bo po napovedih tamkajšnje centralne banke letos okrepil za 2,5 odstotka, prihodnje leto pa naj bi rast dosegla 3,2 odstotka.

British Airways se sooča z "globalnim izpadom sistema"

Britanska letalska družba British Airways je danes sporočila, da se sooča z "globalnim izpadom sistem", zaradi česar je med potniki nastal kaos.