REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Aerodrom Maribor išče nove sodelavce

Družba Aerodrom Maribor, ki je po prihodu kitajskih vlagateljev nedavno prejelo dolgoročno koncesijo za upravljanje mariborskega letališča, išče prve nove sodelavce. Kot je razvidno iz objave na spletni strani zavoda za zaposlovanje, iščejo sedem gasilcev, dva vzdrževalca letališke opreme in varnostnika, ki jim ponujajo delo za določen čas.

Gospodarstvo

Za Luko Koper predlagani zakon o drugem tiru nesprejemljiv

Predlagani zakon o drugem tiru železniške proge Divača-Koper je za Luko Koper nesprejemljiv, tako s finančnega vidika kot v razmerju do koncesijske pogodbe, ki jo je družba z državo sklenila leta 2008. Predlog ne uresničuje enega od osnovnih ciljev, torej ohranjanje in izboljšanje konkurenčnega položaja koprskega pristanišča, so poudarili.

Gospodarstvo

Šef Agrokorja seznanil dobavitelje s stanju v koncernu

Lastnik največje hrvaške družbe Agrokor Ivica Todorić se je danes na sedežu trgovske verige Konzum srečal s predstavniki več deset dobaviteljev koncerna, ki je zapadel v krizo poslovanja. Todorić je obvestil dobavitelje o trenutnih dejavnostih in poslovnih načrtih za stabilizacijo koncerna, so sporočili iz Agrokorja po današnjem srečanju.

Gospodarstvo

V Slovenijo prihaja eden večjih evropskih logistov

V Slovenijo prihaja Ekol Logistics, eden večjih logistov v Evropi, ki ima sedež v Turčiji. Aktiven je po vsej Evropi in tudi na Bližnjem vzhodu. Zaposlujejo 6500 ljudi, njihovo mrežo pa sestavlja več kot 5500 različnih vozil. Slovenija bo že 15. država, kjer bo Ekol ustanovil lastno podjetje, imenovano Ekol Slovenija.

Gospodarstvo

Inšpektorji letos poostreno nad gradbenike, trgovce in napotene delavce

Inšpektorat RS za delo bo letos na področju delovne zakonodaje med drugim posebej pozoren na časovno obremenitev delavcev in prekarne oblike dela, na področju varnosti in zdravja pri delu pa na ukrepe za zmanjšanje tveganj. Posebne akcije napoveduje v gradbeništvu, dejavnosti čiščenja, prometu, trgovini, fitnesih in podjetjih z napotenimi delavci.

Strani