REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

30292827262524

Politika

Makedonski parlament danes o novi vladi

Makedonski parlament bo po napovedih danes začel razpravo o novi vladi socialdemokrata Zorana Zaeva. Poslanci imajo za razpravo največ 48 ur časa, o vladi pa morajo glasovati najkasneje do srede opolnoči. Potrditev vlade bo zadnji korak v procesu prenosa oblasti po predčasnih volitvah decembra lani.

Macron in Putin pripravljena izboljšati odnose med državama

Francoski predsednik Emmanuel Macron in ruski predsednik Vladimir Putin sta po prvem srečanju danes izrazila pripravljenost izboljšati napete odnose med državama.

Vlada brez sklepov o poroštvu za morebitne stroške NLB

Vlada se je danes seznanila z informacijo SDH, da se je tveganje zaradi problematike prenesenih deviznih vlog varčevalcev nekdanje LB na Hrvaškem izkazalo kot ovira za uspešno izpeljavo prodaje NLB.

Brglez: Mladi se soočate z vprašanji, ki so bila za mojo generacijo nepredstavljiva

V DZ se je danes več kot sto mladih parlamentarcev zbralo na 27. zasedanju nacionalnega otroškega parlamenta, da bi razpravljali o svoji prihodnosti.

Velika Britanija miri: EU se lahko zanese na nas

Velika Britanija si tudi po brexitu želi "globokega in posebnega partnerstva" z EU pri ohranjanju varnosti in pri trgovini, je danes mirila britanska notranja ministrica Amber Rudd.

Evropa za Trumpa ni strateško prioritetno področje

Prva pot predsednika ZDA Donalda Trumpa v tujino je pokazala, da je zavezništvo z Izraelom in Savdsko Arabijo znova strateška prioriteta ZDA.

Donald Trump pot na Bližnji vzhod in v Evropo označil za velik uspeh

Ameriški predsednik Donald Trump se je v nedeljo zjutraj po srednjeevropskem času vrnil s svoje prve turneje v tujini in jo označil za velik uspeh, ameriški analitiki in komentatorji pa se večinoma ne strinjajo s to oceno.

Macron danes s Putinom o Siriji in Ukrajini

Novi francoski predsednik Emmanuel Macron se bo prvič po izvolitvi danes srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Voditelja se bosta srečala v Versaillesu.

TV Slovenija: Okoljska inšpektorica naj bi Kemisu odredila začasno prepoved zbiranja odpadkov

Okoljska inšpektorica naj bi v petek podjetju Kemis, v katerem je pred dvema tednoma izbruhnil požar, izrekla ustno odločbo o začasni prepovedi zbiranja odpadkov.

Merklova pozvala Evropejce, naj vzamejo usodo v svoje roke

Nemška kanclerka Angela Merkel je po vrnitvi s srečanja skupine G7 na Siciliji, na katerem so se pokazala velika razhajanja z ZDA, pozvala Evropejce, naj stopijo skupaj.

Janša: Vlada hoče volivcem pri gradnji drugega tira ukrasti več 100 milijonov evrov

Predsednik SDS Janez Janša je danes na srečanju članov in simpatizerjev SDS celjske regijske koordinacije v Šmarju pri Jelšah dejal, da hoče vlada Mira Cerarja volivcem pri gradnji drugega tira ukrasti več 100 milijonov evrov.

Prihodnji teden v parlamentu: Pred DZ še zadnji dan majske seje

Državni zbor bo v torek z glasovanjem o zadevah, ki jih je obravnaval že v preteklem tednu, končal majsko sejo.