REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Politika

Brglez začenja uradni obisk v Latviji

Predsednik državnega zbora Milan Brglez danes začenja uradni obisk v Latviji, po katerem bo v sredo odpotoval še na Poljsko. Obiska pomenita priložnost za pogovor o odnosih med državama, prihodnosti EU in sodelovanju nacionalnih parlamentov v okviru EU ter za izmenjavo mnenj o drugih aktualnih izzivih, kot so varnostna vprašanja in migracije.

Politika

Pahor in Duda kljub razlikam s skupno izjavo glede prihodnosti EU

Slovenski predsednik Borut Pahor in njegov poljski kolega Andrzej Duda sta danes v Ljubljani potrdila dobre odnose med državama in se zavzela za njihovo še dodatno poglobitev. Sprejela sta tudi skupno izjavo glede prihodnosti Evropske unije, čeprav so stališča držav glede nekaterih aktualnih vprašanj, kot sta dejala, tudi različna.

Politika

Cerar in Löfven za krepitev sodelovanja med Slovenijo in Švedsko

Slovenija in Švedska imata zelo dobre in prijateljske odnose in nimata odprtih dvostranskih vprašanj, bi pa lahko še okrepili gospodarsko sodelovanje, sta se po pogovorih v Ljubljani strinjala slovenski premier Miro Cerar in njegov švedski kolega Stefan Löfven. Zavzela sta se tudi za enotnost EU po brexitu.

Politika

Poljski predsednik nadaljuje obisk v Sloveniji

Poljski predsednik Andrzej Duda bo danes nadaljeval uradni obisk v Sloveniji, ki ga je začel v nedeljo. Danes so na vrsti formalni pogovori z gostiteljem, slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem, sprejela pa ga bosta tudi premier Miro Cerar in predsednik državnega zbora Milan Brglez.

Politika

Na ustanovnem kongresu stranke Za otroke pozvali k tradicionalnim vrednotam

Razprava na ustanovnem kongresu stranke Glas za otroke in družine - Za otroke, ki danes zaseda v Škofji Loki, je pozvala k tradicionalnim vrednotam. Delegati so v nastopih izpostavili pomen družine ter se zavzeli za spoštovanje materinstva in očetovstva, kulture, dela in krščanstva. Novo stranko vidijo kot "družinsko stranko z vizijo".

Politika

Cipras EU pozval k zaščiti delavskih pravic Grkov

Grški premier Aleksis Cipras je v pričakovanju rimskega vrha voditelje EU pozval, naj v okviru pogajanj o naslednjem obroku pomoči Grčiji zaščitijo delavske pravice Grkov. Evropa je s skupnim pravnim redom zagotovila pomembne socialne pravice, tudi pravice do kolektivnih pogajanj, ki pa za Grčijo ne veljajo, je opozoril Cipras.

Politika

Erdogan: Če me kličete diktator, bom jaz vas fašisti

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes dejal, da bo kljub pozivom k umiritvi tona v izjavah o Evropi nadaljeval svojo retoriko. "Dokler boste Tayyipa Erdogana klicali diktator, vedite, da vas bo Tayyip Erdogan klical fašisti in nacisti," je Erdogan dejal na predreferendumskem zborovanju v mestu Denizli na jugozahodu države.

Strani