REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Z nožem poskušal oropati trgovino sredi Nove Gorice

Neznanec je v ponedeljek nekaj po 16. uri poskušal oropati eno izmed manjših trgovin v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici. Mlajši moški je od prodajalke zahteval, da mu izroči gotovino, svojo zahtevo pa je podkrepil z nožem. Policisti storilca še iščejo in preiskujejo okoliščine poskusa ropa, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Slovenija

Za priznanje Snovalec se poteguje 45 idej

Na poziv Snovalec 2017, na katerem bo Slovenska turistična organizacija (STO) med najboljše ideje razdelila 15.000 evrov, je prispelo 49 prijav. Ustreznih je bilo 45 prijav, ki so tako stopile v naslednji krog - to je ocenjevanje s strani strokovne komisije, so sporočili z STO.

Slovenija

IMF ob zaključku redne misije o ugotovitvah za Slovenijo

Vodja misije Mednarodnega denarnega sklada (IMF) za Slovenijo Nikolaj Kirov Georgijev bo danes predstavil zaključke rednega letnega obiska v Sloveniji, na katerem se je z ekipo mudil od 15. marca. V tem času so opravili pogovore s predstavniki Banke Slovenije, ministrstev, vladnih služb, civilne družbe in drugih deležnikov.

V ptujskem gledališču pred premiero Mehaničnih levov

V ptujskem mestnem gledališču bodo v sredo uprizorili četrto letošnjo premiero. Tokratna predstava z naslovom Mehanični levi po motivih srbskega pisca Danila Kiša je nastala v režiji Marka Čeha in je prva povsem samostojna ptujska predstava v tej sezoni. Na odru se bodo v črni komediji predstavili Niko Goršič, Vid Klemenc in Lucija Tratnik.

Policija išče očividce sobotnega trčenja kolesarke in pešk na obalni cesti

Na lokalni cesti Žusterna-Izola, ki je od nedavnega zaprta za motorna vozila, se je v soboto zgodila prometna nesreča, ko je kolesarka v Žusterni trčila v peški. Ena je pri tem padla in se huje poškodovala, druga pa jo je odnesla le z udarcem. Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o nesreči, da jim to sporočijo na koprsko policijsko postajo.

Strani