REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

30292827262524

Slovenija

Informacijska pooblaščenka poziva organe k zaščiti osebnih podatkov na spletu

Organi javnega sektorja, ki javnost svojega dela zagotavljajo z objavo dokumentarnega gradiva na spletu, morajo pri upoštevanju načela javnosti delovanja spoštovati tudi določbe zakona o varstvu osebnih podatkov.

TV Slovenija: Okoljska inšpektorica naj bi Kemisu odredila začasno prepoved zbiranja odpadkov

Okoljska inšpektorica naj bi v petek podjetju Kemis, v katerem je pred dvema tednoma izbruhnil požar, izrekla ustno odločbo o začasni prepovedi zbiranja odpadkov.

Zastoji na odsekih avtocest in nekaterih mejnih prehodih

Na nekaterih odsekih avtocest so nastali zastoji. Na primorski avtocesti pred cestninsko postajo Log v smeri Kopra je dolg 2,5 kilometra, na gorenjski avtocesti pred postajo Hrušica v smeri Avstrije en kilometer, na štajerski avtocesti pred priključkom Celje-center v smeri Maribora pa 1,5 kilometra.

Ali bo občinski svet v torek prišel do resnice o posledicah požara v Kemisu?

Pozornost javnosti bo tudi prihodnji teden usmerjena v dogajanje po požaru v vrhniškem podjetju Kemis, zaradi katerega so na nogah predvsem Vrhničani.

Prihodnji teden na sodiščih: Pred sodnike še tožba SDS proti Lahu

Prihodnji teden prinaša več odmevnih obravnav po celi Sloveniji.

Prihodnji teden v parlamentu: Pred DZ še zadnji dan majske seje

Državni zbor bo v torek z glasovanjem o zadevah, ki jih je obravnaval že v preteklem tednu, končal majsko sejo.

Dobre tri petine lanskega prihodka posavskih podjetij ustvarila energetika

Posavske gospodarske družbe so lani ustvarile 3,2 milijarde evrov skupnega prihodka, kar je dva odstotka manj kot predlani.

Odkrito iz državnega zbora: Ali rabimo pokrajine ali le boljšo lokalno (samo)upravo?

Za današnji prispevek soočenja mnenj državnozborskih političnih strank (oz. poslanskih skupin) smo si izbrali vedno perečo temo o regionalizaciji Slovenije.

Ali bodo po vrhniški katastrofi okoljski inšpektorji večkrat obiskali obrate z okoljskimi tveganji?

Okoljski inšpektorji v obratih, ki morajo za obratovanje pridobiti okoljevarstveno dovoljenje, izvajajo reden nadzor, in sicer enkrat letno ali periodično na dve ali tri leta, odvisno od količine skladiščene nevarne snovi.

Denar za volonterske pripravnike v sodstvu bo zagotovilo ministrstvo za pravosodje

Ministrstvo za pravosodje se je odločilo, da bo denar za kritje potrebnih stroškov za volonterske pripravnike na sodiščih zagotovilo iz lastnih sredstev.

Na Ptuju državno tekmovanje za varnost kolesarjev v prometu

Javna agencija za varnost prometa danes na Ptuju za zaključek nacionalne preventivne akcije za večjo varnost kolesarjev pripravlja že 26. državno tekmovanje Kaj veš o prometu?

IDS z dopisnim kongresom potrjuje statut in program Levice

Stranka IDS, ki je v DZ del Združene levice in se namerava s Trs v novo stranko Levica na skupnem kongresu združiti 24. junija, danes začenja dopisni kongres, s katerim bodo potrjevali statut in program nove stranke.