REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Šport

Ronaldo bogatejši od Messija

Strokovna nogometna revija France Football bo v torek objavila prispevek, v katerem je razkrila bogastvo najboljših nogometašev na svetu. Portugalec Cristiano Ronaldo je glede na zaslužek pred Argentincem Lionelom Messijem, saj je v sezoni 2016/17 najboljše plačani igralec s 87,5 milijona evrov. Messi je zaslužil 76,5 milijona evrov.

Šport

Vinalesu kaotična dirka v Dohi

Maverick Vinales je zmagovalec velike nagrade Katarja v Dohi, uvodne preizkušnje motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP. Španec je do zmage prišel že na svoji prvi dirki na Yamahi, njegova zmaga pa ni presenečenje, saj je bil najboljši že na testiranjih in treningih, v soboto pa si je priboril tudi najboljši startni položaj.

Šport

Blindu se maje stolček

Po sobotnih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo v Rusiji 2018 bo morda kmalu prišlo do menjave na trenerski klopi. Na Nizozemskem so zelo nezadovoljni z učinkom svoje izbrane vrste. Zato so se že pojavili glasni namigi, da bo selektor Danny Blind izgubil službo.

Šport

Brez kvalifikacij v Katarju, s prvega mesta Vinales

Novinec v ekipi Yamahe Maverick Vinales bo nedeljsko motociklistično dirko v Katarju, uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva 2017, začel s prvega mesta. Kvalifikacije so sicer zaradi močnega dežja odpovedali, so pa upoštevali dosežke s treningov. Z drugega mesta bo startal Italijan Andrea Iannone, s tretjega pa svetovni prvak Marc Marquez.

Šport

Peter Prevc: Boril sem se, boj ni bil uspešen, ponos je ranjen

Slovenija je na finalu sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici na ekipni tekmi zasedla peto mesto in več kot 50 točk zaostala za tretjeuvrščeno Poljsko, prepričljivo pa je zmago iz lanskega leta ubranila Norveška pred Nemčijo, četrta je bila Avstrija. Slovenija je bila lani pod Poncami ekipno druga.

Strani