REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

30292827262524

Svet

Slovenska podjetja po nove posle v Beograd

Slovenska proizvodna podjetja se v sredo odpravljajo na poslovni dogodek v Beograd, kjer se bodo srečala z nemškimi podjetji, večjimi dobavitelji avtomobilski in strojni industriji.

Ivanka in Donald Trump v navskrižju osebnih in bližnjevzhodnih interesov

Hčerka predsednika ZDA Ivanka Trump je od Savdske Arabije in UAE za svoj Svetovni podjetniški fond prejela 100 milijonov dolarjev, kar je v ZDA sprožilo vprašanja o primernosti sprejema te donacije zaradi konflikta interesov. Tudi zaradi popolnoma spremenjene bližnjevzhodne retorike predsednika ZDA.

Ko največji mesar v državi podkupuje oba politična pola

Sredi tega meseca je v Braziliji, največji južnoameriški državi, izbruhnil nov politični škandal, v katerega je vpleten tudi predsednik države Michel Temer. S tem se nadaljuje tradicija razkrivanja vpletenosti brazilskih socialističnih velepolitikov v korupcijske škandale.

British Airways upa na normalizacijo poletov in se pripravlja na izplačilo odškodnin

Britanska letalska družba British Airways je po sobotnem izpadu informacijskega sistema izrazila upanje, da bodo poleti iz Gatwicka še danes potekali po normalnem urniku, na Heathrowu pa da jim bo to uspelo "v veliki večini".

Policija v povezavi z napadom v Manchestru prijela še enega osumljenca

Britanska policija je v povezavi s terorističnim napadom v Manchestru danes prijela še 25-letnega moškega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trump na Twitterju v obračun z "lažnimi novicami"

Ameriški predsednik Donald Trump je po presenetljivem molku na Twitterju med njegovo prvo turnejo v tujini danes že "nazaj" z nizom tvitov proti "lažnim novicam" o dogajanju v Beli hiši.

Izraelska vlada obeležila 50. obletnico zavzetja vzhodnega Jeruzalema

Izraelska vlada je na izredni seji danes obeležila 50. obletnico šestdnevne vojne, med katero je Izrael med drugim okupiral tudi vzhodni Jeruzalem.

Papež obsodil teroristična napada v Manchestru in Egiptu

Papež Frančišek je danes med angelusom obsodil napada v Manchestru in Egiptu v minulem tednu.

OZN: V spopadih v Srednjeafriški republiki najmanj 300 mrtvih

V najnovejših spopadih med rivalskimi milicami v Srednjeafriški republiki je bilo po podatkih Združenih narodov ubitih najmanj 300 ljudi, okoli 200 večinoma civilistov pa ranjenih.

Policija v nemškem Aachnu na lovu za golim moškim

V nemškem mestu Aachen je gol moški v soboto povzročil veliko dela policiji, ki je za njim uprizorila pravi lov.

Makedonska centralna banka državi za letos napoveduje 2,5-odstotno gospodarsko rast

Makedonski bruto domači proizvod (BDP) se bo po napovedih tamkajšnje centralne banke letos okrepil za 2,5 odstotka, prihodnje leto pa naj bi rast dosegla 3,2 odstotka.

Britanska policija objavila posnetke islamističnega napadalca v Manchestru

Britanska policija je v soboto zvečer objavila posnetke napadalca v Manchestru Salmana Abedija iz varnostnih kamer in pozvala javnost, naj ji pomaga pri preiskavi, zlasti z informacijami, kje se je gibal pred napadom, ki ga je izvedel v ponedeljek zvečer po koncertu Ariane Grande.