REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

30292827262524

Zanimivosti

Woods aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods je danes zjutraj po lokalnem času zaradi vožnje pod vplivom alkohola končal na policijski postaji, poročajo ameriški mediji.

John Travolta avstralskemu muzeju podaril svoje letalo

Hollywoodski zvezdnik John Travolta je svoje ljubljeno letalo boeing 707 podaril avstralskemu muzeju letalstva. Tamkajšnji strokovnjaki bodo več kot 50 let staro letalo-

Oskrunili grob generala de Gaulla

Nek moški je v soboto zvečer poškodoval grob francoskega generala Charlesa de Gaulla, francoskega junaka druge svetovne vojne in povojnega predsednika francoske republike, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.

Na Ptuju državno tekmovanje za varnost kolesarjev v prometu

Javna agencija za varnost prometa danes na Ptuju za zaključek nacionalne preventivne akcije za večjo varnost kolesarjev pripravlja že 26. državno tekmovanje Kaj veš o prometu?

Zuckerberg se je vrnil na Harvard

Izvršilni direktor podjetja Facebook Mark Zuckerberg se je trinajst let po tistem, ko je opustil študij, vrnil na svojo domačo univerzo Harvard, kjer je v četrtek prejel naziv častnega doktorja prava ter na slovesnosti ob podelitvi diplom nagovoril mlade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Macron vzdržal Trumpov "jekleni" stisk roke

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes uspešno prestal "jekleni" stisk roke ob pozdravu z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Da je šlo za resničen "ročni spopad", so ujele tudi kamere - voditelja sta stiskala zobe, členki prstov so jima pobledeli, obraz se jima je napel. "Vajo" sta potem ponovila še na vrhu Nata.

Stallone pozdravil bollywoodsko priredbo Ramba

Igralec Sylvester Stallone je pozdravil bollywoodsko priredbo filma Rambo, v vlogi katerega je sam blestel. Projekt te dni predstavljajo v Cannesu, snemati pa ga bodo začeli konec leta.

ZPS: Vsaka mineralna voda nima več mineralov kot voda iz pipe

V ZPS so v analizi 19 naravnih mineralnih vod ugotovili, da so med njimi precejšnje razlike, tako glede vsebnosti mineralnih snovi kot cene. Vsaka mineralna voda ne vsebuje več mineralov v primerjavi z vodo iz pipe, so zapisali v zaključkih tržnega pregleda analiziranih mineralnih vod.

Potomka najstarejše trte na svetu iz Maribora tudi v Bruselj

Potomka najstarejše trte na svetu iz Maribora prihaja tudi v Bruselj. Najprej jo bodo kot simbol počastitve 25. obletnice dvostranskih odnosov Slovenije in Belgije danes posadili v botaničnem vrtu Kalmthout severno od Antwerpna, nato pa v torek še v vrtu ene osrednjih institucij EU v Bruslju.

Pahor podelil odlikovanja pripadnikom ameriškim vojakom, ki so reševali ponesrečene na ladji Tamar

Predsednik Borut Pahor je v prostorih slovenske misije pri ZN v New Yorku vročil medalji za zasluge na vojaškem področju za pogumno, strokovno in človekoljubno reševalno akcijo ponesrečencev na slovenski tovorni ladji Tamar pripadnikom 102.

Postojnsko jamo podaljšali za 220 metrov

V družbi Postojnska jama so se razveselili odkritja jamarskih potapljačev, ki so jamski sistem podaljšali za 220 metrov. Ta bo tako po novih načrtih znašal 24.340 metrov, če jamarji raziskovalci že v naslednjih dneh znova ne najdejo česa novega, je za STA povedal predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama Marjan Batagelj.

Ob Blejskem jezeru več kot 500 harmonikarjev

Bled bo danes v znamenju harmonike. Na petem srečanju harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru se bo namreč zbralo več kot 500 harmonikarjev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Nemčije in Združenih držav Amerike. Vrhunec bo opoldan, ko bodo vsi hkrati zaigrali Otoček sredi jezera.