REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Janez Temlin.

Zanimivosti

Komediji Pr' Hostar še dve zlati roli

Ekipi slovenske komedije Pr'Hostar so danes v ljubljanskem Koloseju izročili še dve veliki zlati roli, in sicer za 150.000 in za 200.000 gledalcev. Kot je za STA dejal Miha Knific, predsednik Društva slovenskih režiserjev, ki s Kolosejem podeljuje zlate role, je ustvarjalcem "uspelo pritisniti na tisto, kar ljudi zanima oziroma se jim zdi smešno".

Zanimivosti

Lenarčič opravil meritve v zahodnem Sredozemlju in pristal na Sardiniji

Pilot Matevž Lenarčič, ki je v petek poletel s portoroškega letališča na novo misijo nad Sredozemljem in Alpami, je v nedeljo pristal na Sardiniji. V preteklih dneh je opravil meritve na območju zahodnega Sredozemlja, nadaljevanje proti Cipru pa je še vedno negotovo zaradi vremenskih razmer. Pot, ki jo je opravil, je bila drugačna od načrtovane.

Zanimivosti

Domen Prevc največji zaslužkar med slovenskimi orli

Slovenski smučarski skakalec Domen Prevc je sezono 2016/17 končal na skupnem šestem mestu, med zaslužkarji pa je na osmem mestu. Najmlajši med brati Prevc je v pravkar končani sezoni na tekmah za svetovni pokal zaslužil 100.600 švicarskih frankov, njegov brat Peter pa 78.900, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Zanimivosti

Glasbenik Elton John danes praznuje 70 let

Angleški pevec, tekstopisec, skladatelj in pianist Elton John danes praznuje 70 let. Glasbenik je v 70. letih minulega stoletja veljal za eno največjih pop zvez, v karieri pa je nanizal uspešnice, kot so Don't Let The Sun Go Down On Me, Candle in the Wind, Sorry Seems To Be The Hardest Word in Crocodile Rock.

Zanimivosti

Zemlja bo nocoj za eno uro že desetič ugasnila luči

Nocoj se v okviru Ure za Zemljo od 20.30 do 21.30 v več kot 100 državah sveta obeta ugašanje luči. Svetovni sklad za naravo (WWF) s projektom, ki letos poteka desetič, poziva posameznike, podjetja, vlade in skupnosti, da za eno uro ugasnejo luči. V temo bodo ovite številne največje svetovne znamenitosti, pobudi pa se pridružuje tudi Slovenija.

Video

Malo za sprostitev: Aljaška malamutka med igro

Danes vam ponujamo naslednji video za sprostitev. Če delate na stresnem delovnem mestu, se morate ukvarjati z nemogočimi nadrejenimi, sodelavci in/ali strankami, oglejte si video, da boste lažje preživeli do prihajajočega vikenda.

Strani