REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Avtomobilizem

Nova Ruska Lada Weste SW idelana za blatne podeželske ceste

Kako se je odrezala Lada Vesta SW Cross, ki jo bomo prihodnje leto lahko kupili tudi v Sloveniji?

Velika Britanija želi do leta 2021 uvesti avtonomna vozila

Britansko finančno ministrstvo je danes sporočilo, da želi Velika Britanija do leta 2021 na britanskih cestah uvesti avtonomna vozila.

Fiskerjev revolucionaren preboj: električni avtomobili bodo napolnjeni v eni minuti

V avtomobilskem podjetju trdijo, da bodo njihove polprevodniške baterije imele 2,5 krat večjo kapaciteto, da jih bo mogoče napolniti v eni minuti in da bodo stale samo tretjino cene litij-ionskih baterij.

V EU oktobra prodanih več novih avtomobilov

Prodaja novih avtomobilov v EU še naprej raste in je oktobra dosegla najvišjo raven v skoraj osmih letih. Oktobra je bilo prvič registriranih 1,17 milijona avtomobilov, kar je 5,9 odstotka več kot lanskega oktobra. V prvih desetih mesecih je bilo prvič registriranih 12,83 milijona avtomobilov, kar je 3,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Od danes na vozilih obvezna zimska oprema

Tisti vozniki, ki jih ponedeljkov prvi sneg sezone ni spodbudil k menjavi pnevmatik na svojih vozilih, morajo to storiti danes. Z današnjim dnem namreč se namreč začenja obdobje obvezne zimske opreme na vozilih, ki bo trajalo do 15. marca. Motorna in priklopna vozila morajo imeti zimske pnevmatike ali letne pnevmatike, v prtljažniku pa še verige.

Ob napovedanem sneženju morajo jekleni konjički na pot z zimsko opremo

V času zimskih razmer in napovedanega sneženja, ki nas bo doseglo v noči na ponedeljek, na Darsu svetujejo, naj se ljudje na pot odpravijo s predpisano zimsko opremo, upoštevajo prometno signalizacijo in vožnjo prilagodijo razmeram.

Kako voziti po snegu in poledeneli cesti?

Vremenoslovci napovedujejo, da nas bo v noči na ponedeljek dosegla hladna fronta, ki bo del Slovenije tudi pobelila.

Električen Lamborgini, a brez baterij

Lamborghini, Terzo Millennio style. Proizvajalci hiper športnikov ne spijo. Ravno nasprotno, tiho in v zavetju svojih laboratorijev ter razvojnih oddelkov snujejo vozila, ki nam vedno jemljejo dih.

Mazdin pogled naprej: KAI nakazuje novo trojko

Še en koncept, ki bo zelo zaznamoval prihodnost te japonske znamke. Koncept KAI predstavlja novo generacijo »hachback« športnih avtomobilov.

Bruselj bo razgrnil sveženj predlogov za čistejša vozila

Evropska komisija bo danes razgrnila sveženj predlogov, ki naj bi zagotovili čistejša vozila in na sploh čistejši prometni sektor, ki povzroči četrtino vseh izpustov toplogrednih plinov. Ključni del svežnja bodo predlogi glede nadaljnjega zmanjševanja izpustov ogljikovega dioksida v prometu.

Mazdin pogled naprej: Prihodnost zdaj

VISION coupe koncept predstavlja Mazdin vpogled v prihodnost modelov, dizajn prihajajočih generacij.

Ruska samozavest: Je sploh še kaj boljšega od Moskviča?

Bloger Roma-Urraco je našel popolnoma ohranjen avtomobil Moskvič 2140 izdelan leta 1984 in o njem naredil reportažo, mi pa jo delimo z vami.