REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Oglejte si novo športno različico avtomobila Lada Vesta

Avtomobilski velikan Avtovaz iz Rusije je pred kratkim registriral dve novi znamki športnih vozil Vesta R in Vesta S-Line.
Največji ruski proizvajalec avtomobilov AvtoVAZ je sporočil, da bosta v letu 2018 na tržišče prišla dva športna modela priljubljene limuzine Lada Vesta. Kot je že znano, bosta različici S in R imeli pogonske agregate z različno močjo.

Po načrtih bo močnejša R verzija imela vgrajen 1,8-litrski motor z vsaj 149 konjskimi močmi, različica S pa bo dobila 1,6-litrski motor Lade Kaline NFR s 140 konjskimi močmi. Oba bosta dobila aerodinamične izboljšave, zmanjšano višino podvozja, močnejše kolesje, športno obliko in celo nova kolesa s petimi vijaki za spajanje platišč.

Podrobnejših informacij, kdaj bo premiera, zaenkrat še ni. Pričakuje se, da bodo športne Lade Veste prvič predstavili na Moskovskem mednarodnem salonu avtomobilov.

Članek omogoča: RUSSIA BEYOND

Več člankov od avtorja

Peter Prevc: Boj s samim sabo je najtežji

Peter Prevc je na posamični tekmi na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v nemškem Oberstdorfu s šestim mestom izenačil svoj najboljši dosežek sezone, ki prihaja prav pred februarskimi olimpijskimi igrami v Južni Koreji.

Norvežan Tande svetovni prvak v smučarskih poletih, Prevc šesti

Norvežan Daniel Andre Tande je v Oberstdorfu postal svetovni prvak v smučarskih poletih. Tande je v treh serijah - zadnjo so zaradi premočnega vetra odpovedali - poletel 212, 227 in 200 m ter zbral 651,9 točke.

Srebro je osvojil Poljak Kamil Stoch s 638,6 točke, bron pa Nemec Richard Freitag s 627,6. točke. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na šestem mestu.

Židan o prehranski varnosti

Ob robu sejma Zeleni teden v Berlinu je danes v okviru globalnega foruma za hrano in kmetijstvo potekal berlinski vrh kmetijskih ministrov, na katerem je bila ena od glavnih tem prehranska varnost.