REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Oglejte si novo športno različico avtomobila Lada Vesta

Avtomobilski velikan Avtovaz iz Rusije je pred kratkim registriral dve novi znamki športnih vozil Vesta R in Vesta S-Line.
Največji ruski proizvajalec avtomobilov AvtoVAZ je sporočil, da bosta v letu 2018 na tržišče prišla dva športna modela priljubljene limuzine Lada Vesta. Kot je že znano, bosta različici S in R imeli pogonske agregate z različno močjo.

Po načrtih bo močnejša R verzija imela vgrajen 1,8-litrski motor z vsaj 149 konjskimi močmi, različica S pa bo dobila 1,6-litrski motor Lade Kaline NFR s 140 konjskimi močmi. Oba bosta dobila aerodinamične izboljšave, zmanjšano višino podvozja, močnejše kolesje, športno obliko in celo nova kolesa s petimi vijaki za spajanje platišč.

Podrobnejših informacij, kdaj bo premiera, zaenkrat še ni. Pričakuje se, da bodo športne Lade Veste prvič predstavili na Moskovskem mednarodnem salonu avtomobilov.

Članek omogoča: RUSSIA BEYOND

Več člankov od avtorja

Križnarjeva četrta v Zau

Smučarske skakalke so nastopile na tekmi svetovnega pokala v Zau. Zmagala je Norvežanka Maren Lundby, ki je s tem še utrdila vodstvo v skupnem seštevku. Od Slovenk je bila najboljša Nika Križnar na četrtem mestu.