REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Predpremiera – Opel Crossland X

Predpremiera – Opel Crossland X

Povsem novi Opel Crossland X je danes v Hotelu Lev v Ljubljani doživel svojo slovensko predpremiero, saj bo uradno predstavljen 27.3. na Avtomobilskem salonu v Ljubljani.

Le nekaj dni po zaprtju vrat ženevskega avtomobilskega slona, kjer je potekala svetovna premiera Oplovega crossoverja, smo si novinarji avtomobil lahko ogledali tudi v Sloveniji. Največji adut tega vozila so zagotovo njegove kompaktne mere ter crossover oblika, ki omogoča višji položaj sedenja in lažji vstop v vozilo.

Avtomobil spominja na model Mokka X, a je za dobrih 6 cm krajši. Da gre za Opla vidimo iz luči, kjer ni izpuščen standardni Oplov podpis v obliki kril. Posebej zanimiva je tudi bočna kromirana letvica, ki se razteza nad okni in spušča preko C-stebrička ter tako ustvarja silhueto plavajoče strehe.

Crossland kljub povišani karoseriji ne ponuja štirikolesnega pogona, saj je bolj namenjen vožnjam po urbanih sredinah. Ker je Crossland X nastal v sodelovanju s francosko grupacijo PSA, ni čudno, da ima vozilo nekaj skupnih točk s Citreoenom in Peugeotom. Na prvem mestu so to motorji. V bencinski paleti je 1,2 litrski motor, ki zmore 81, 110 in 10 KM ter 1,6 litrski dizel, ki ponuja 99 ali 120 KM.

Ob vseh dobrih lastnostih Crossland X ponuja tudi popolno povezanost s pametnimi telefoni preko Opel On Star, zaradi česar predstavlja idealen izbor za vse, kine želijo ostati brez informacij tudi med vožnjo. Da pa se baterija ne bo prehitro izpraznila omogoča novi Opel brezžično polnjenje.

Na dolgem spisku opreme so tudi head-up zaslon, 180 stopinjska kamera zadaj, sistem za preprečevanje naleta, sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika, opozorilo na vozila v mrtvem kotu … Na listi so tudi večkrat nagrajeni AGR sedeži.

Crossland X bo na voljo s tremi paketi opreme. Naročila bodo pri Oplu pričeli zbirati od 27.3. dalje, prve dobave avtomobilov pa se bodo pričela v začetku poletja. Cenovna paleta se prične pri 14.490 evrih.


 

Več člankov od avtorja