REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Več člankov od avtorja

Britanski učitelj v mošeji obtožen radikalizacije in urjenja učencev

Umar Ahmed Haque, učitelj v mošejski šoli v Londonu, se trenutno nahaja na sojenju pred britanskim sodiščem, obtožen radikalizacije in urjenja učencev, kot tudi načrtovanja terorističnih napadov v Londonu.

Najbolj znani nemški džihadist, nekdanji raper, domnevno ubit v Siriji

Denis Cuspert, bolje poznan po svojemu raperskemu imenu »Deso Dogg«, ki je bil najbolj znani nemški džihadist, je bil domnevno ubit v Siriji.

Nemška skrajnodesničarska AfD vložila prvi zakon ... proti beguncem

Alternativa za Nemčijo (AfD), ki je septembra lani uspela vstopili v Bundestag, je vložila prvi predlog zakona v tej zakonodajnem mandatu, pri čemer želijo za vedno prepovedati beguncem, da v Nemčijo pripeljejo svoje najožje sorodnike.

Ali bo poljsko-nemški džihadist izročen ZDA, kjer mu grozi doživljenjski zapor?

Christian Ganczarski, ki se trenutno nahaja v francoskem zaporu, je bil eden višjih pripadnikov Al Kajde ter sodeloval pri organizaciji in izvedbi več terorističnih napadov. Trenutno mu grozi izročitev ZDA, kjer se mu obeta doživljenjski zapor.

Nemška in poljska policija razbila mrežo tihotapcev migrantov

Nemška in poljska policista sta v sredo izvedli serijo hišnih preiskav, pri čemer so aretirali peterico ljudi, ki so osumljeni sodelovanja v ilegalnem tihotaljenju sirskih migrantov v Nemčijo.

Nizozemska izgnala najvišjega eritrejskega diplomata zaradi obdavčenja eritrejskih izseljencev

Nizozemski zunanji minister Halbe Zijlstra je v sredo razkril, da so najvišjega eritrejskega diplomata v državi, odpravnika poslov, razglasili za nezaželjeno osebo zaradi davka, katerega Eritreja nalaga svojim izseljencem.

Samo v Berlinu se nahaja skoraj tisoč salafistov, od tega skoraj polovica nevarnih državi

Nemška obveščevalna agencija, Urad za zaščito ustave (BfV), je opozorila, da se je število skrajnih islamistov, ki sledijo salafizmu, od leta 2011 potrojilo na skoraj tisoč oseb. Največjo skupino med salafisti predstavljajo ruski državljani.

Venezuelski policijski pilot, upornik proti Chavezu, ubit v spopadu s policijo

Oscar Perez, ki je javnosti najbolj poznan po lanskem (ne)uspešnem policijskem puču proti venezuelskemu režimu Nicolasa Madure, je bil ubit v ponedeljek v spopadu z venezuelsko policijo.

Kljub vsej retoriki, Madžarska sprejela več kot dva tisoč beguncev

Madžarska vlada je razkrila, da je kljub retoriki proti naseljevanju migrantov in beguncev v zadnjem letu dejansko sprejela 1.300 beguncev. V zadnjih treh letih je Madžarska skupaj sprejela 2.300 tujih beguncev.

Nemške oblasti iskale domnevne iranske vohune in atentatorje

V seriji več policijskih hišnih preiskav širom Nemčije so nemški policisti včeraj iskali dokaze proti domnevnim iranskim vohunom in atentatorjem.

Hrvate skrbi, da nimajo delujočih vojaških plovil (za obrambo Piranskega zaliva?)

Hrvaški novičarski portal Jutarnji.hr je danes poročal o »alarmantnem stanju v vojni mornarici«, katera že nekaj let ni prejela potrebnih sredstev za optimizacijo trenutnih plovil in nabavo novih.

Vojna (operaterjev) dronov med Britanci in islamistični teroristi

Potem ko so prej le ameriški in ruski droni napadali pripadnike Islamske države, so se jim januarja pridružili še Britanci.