REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Kmetje v Vipavski dolini želijo urediti predvsem namakanje

V okviru projekta Life Vivaccadapt (Adapting to the Impacts of Climate Change in the Vipava Valley) so v Ajdovščini danes pripravili delavnico v podporo strategiji prilagajanja kmetijstva podnebnim spremembam. Na njej iščejo tiste ukrepe, ki bi pripomogli k stabilnejšim pogojem pridelave - to sta namakanje in zaščita pred burjo.

Eles danes v odpravo napak na daljnovodu med Ajdovščino in Divačo

Eles bo danes popravljal daljnovod 2x110 kV Ajdovščina-Divača 1 in 2, potem ko je na njem prišlo do poškodbe strelovodne vrvi. Odjemalcem elektrike, priklopljenim na RTP Gorica, Vrtojba, Ajdovščina, Idrija, Žiri, Cerkno, Tolmin in Plave, bo v tem času zagotovljeno napajanje z elektriko iz proizvodnje Soških elektrarn Nova Gorica.

Z nožem poskušal oropati trgovino sredi Nove Gorice

Neznanec je v ponedeljek nekaj po 16. uri poskušal oropati eno izmed manjših trgovin v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici. Mlajši moški je od prodajalke zahteval, da mu izroči gotovino, svojo zahtevo pa je podkrepil z nožem. Policisti storilca še iščejo in preiskujejo okoliščine poskusa ropa, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Na Goriškem začetek izvajanja projektov teritorialnega sodelovanja

Občine Nova Gorica, Gorica in Šempeter-Vrtojba letos, potem ko so leta 2011 ustanovile Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje, začenjajo s prvimi večjimi projekti. Začeli bodo s projektoma Soča in Zdravje, s katerima bodo gradili kolesarske in pešpoti na čezmejnem območju ter izvajali skupne čezmejne projekte v zdravstvu.

V Mestni galeriji Nova Gorica razstava sodobnega slovenskega kiparstva

V Mestni galeriji Nova Gorica bo do konca meseca na ogled razstava sodobnih slovenskih kiparjev. Kuratorstvo in izbor umetnikov je bil zaupan Andreju Medvedu, ki je za tokratno postavitev izbral sedem kiparjev, ki zaznamujejo eno največjih in najprestižnejših ter odločilnih obdobij v razvoju slovenskega kiparstva v 20. stoletju.

Sotočje v Tolminu znova prizorišče poletnih glasbenih festivalov

Sotočje v Tolminu bo tudi letos poleti gostilo več glasbenih festivalov, ki vsako leto privabljajo obiskovalce z vsega sveta. Organizatorji napovedujejo MetalDays, Punk Rock Holiday, Overjam International Reggae Festival in MotörCity. Za predokus poletnega festivalskega dogajanja pa bo marca v Bohinjski Bistrici poskrbel Winter Days of Metal.

Peršaku se zdi ideja Nove Gorice kot evropske prestolnice kulture dobra in zanimiva

Minister za kulturo Tone Peršak se je v okviru današnjega obiska vlade v širši Goriški regiji seznanil s kandidaturo Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025. "Mislim, da je ideja dobra," je dejal po sestanku s predstavniki občine in pobudniki ideje. Zdi se mu tudi zanimiva, saj je možno, da bi si naziv delili še z enim mestom.

Vlada v Vipavi začela obisk Goriške

Vlada je z delovnim posvetom v vipavskem Dvorcu Lanthieri začela današnji obisk širše Goriške regije. Premier Miro Cerar se bo v nadaljevanju med drugim v Bovcu udeležil posveta o potencialih in izzivih turizma v Posočju, večerno zaključno srečanje v Novi Gorici pa bo namenjeno regionalnemu razvojnemu dialogu za severno Primorsko.

Strani