REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

V Kočevju poskusno mestni avtobus

V Kočevju bo danes začel voziti enolinijski mestni avtobus. Prve tri mesece bo vozil poskusno, na kočevski občini pa se bodo o morebitni nadaljnji vožnji odločili glede na odziv potnikov. Prve tri mesece vožnje manjšega avtobusa bo s približno 30.000 evri podprla občina, je kočevski župan Vladimir Prebilič povedal za STA.

Pogrešano žensko našli 25 metrov globoko v jami Brezno pri cerkvi

V kraju Špeharji v občini Črnomelj so v ponedeljek po nekajurni iskalni akciji našli pogrešano žensko, ki je poškodovana ležala okoli 25 metrov globoko v jami Brezno pri cerkvi. Zdravnik jamarske reševalne službe ji je nudil prvo pomoč v jami, nato pa so jo potegnili na površje. V akciji so sodelovali policisti, gasilci in jamarji.

V Osnovni šoli Dolenjske Toplice začetek odpravljanja težav z radonom

V Osnovni šoli Dolenjske Toplice, v katere pritličju so maja lani izmerili prisotnost škodljivega radona nad dovoljeno mejo, bodo konec tedna začeli sanacijska dela. Prva dela, ki jih bodo opravili predvidoma do konca prihodnjega tedna, šolskega pouka naj ne bi motila. Vrednost naložbe na topliški občinski upravi ocenjujejo na okoli 20.000 evrov.

Računsko sodišče s pripombami na poslovanje Občine Straža

Računsko sodišče je poslovanju Občine Straža v letu 2015 izreklo mnenje s pridržkom, saj ta med drugim ni ustrezno pripravila proračuna in nekaterih javnih naročil. Prav tako ni v celoti izvajala nadzora nad zadolževanjem javnih zavodov in podjetij, določene nepravilnosti so bile tudi pri delitvi sredstev na področju športa, kulture in turizma.

TPV pri Trebnjem gradi visokotehnološki proizvodno-logistični center

Skupina TPV, dobaviteljica avtomobilske industrije s 1170 zaposlenimi in z matičnim podjetjem v Novem mestu, je na Veliki Loki pri Trebnjem danes uradno začela graditi visokotehnološki proizvodno-logistični center, s čimer namerava dodatno okrepiti konkurenčnost. Naložbo, ki jo nameravajo končati do leta 2020, so ocenili na 20,3 milijona evrov.

Strani