REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

V slovenjgraški bolnišnici od ponedeljka operacije in porodi v novih prostorih

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zadnje dni še posebej intenzivno poteka selitev dela dejavnosti v nove prostore. Po dolgih letih opozoril o dotrajanih in neprimernih prostorih bodo po napovedih vodstva bolnišnice v ponedeljek naposled začeli z delom v novih, sodobno opremljenih operacijskih dvoranah, zaživela bo tudi nova porodna soba.

Koroški župani za podpisan sporazum kot zagotovilo za hitro cesto

Koroški župani so na današnji seji sveta regije potrdili vsebino sporazuma o poteku načrtovanja in izgradnje severnega dela tretje razvojne osi. Vsebino bo potrjeval še Svet županov Savinjsko-Šaleške regije, nato pa v regijah pričakujejo, da ga bo kot zavezo za izvedbo celotnega projekta podpisal minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

V Slovenj Gradcu načrti za črpanje sredstev celostnih teritorialnih naložb znani

Slovenj Gradec lahko v okviru mehanizma celostne teritorialne naložbe (CTN) dobi okoli deset milijonov evrov sredstev. Občina ima načrte za njihovo porabo zapisane v že pred časom sprejeti trajnostni urbani strategiji. Osrednji projekti so sanacija degradiranega območja pri Mercatorju, gradnja novega bloka neprofitnih stanovanj in kolesarske poti.

Glasbena šola Ravne na Koroškem z uspehi in opozorili

Glasbena šola Ravne na Koroškem, ki je s 350 učenci največja v regiji in deluje od Dravograda do Črne na Koroškem, v tem šolskem letu na različnih tekmovanjih beleži zelo dobre rezultate. Predstavili so jih na današnji novinarski konferenci, ob tem pa je ravnatelj šole Aleksander Kotnik opozoril na nujnost omejitve podeljevanja koncesij šolam.

V Slovenj Gradcu nova razstava iz projekta Zbirke v gibanju

Koroška galerija likovnih umetnosti (KGLU) ob 18. uri v Slovenj Gradcu odpira Razstavo brez priprav, na kateri bodo na ogled izbrana dela z mednarodnega slikarskega Ex tempora Piran iz zbirke Obalnih galerij Piran in izbrana dela koroških umetnikov iz zbirke KGLU. Razstava je nadaljevanje projekta Zbirke v gibanju.

V slovenjgraški bolnišnici obiski prepovedani le še na pediatriji

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec z današnjim dnem odpravljajo omejitev obiskov. To velja za vse oddelke, razen oddelka za pediatrijo, kjer še vedno beležijo posamezne pojave rotavirusov. Ob hospitaliziranem otroku zato dovolijo prisotnost staršev oziroma skrbnikov, so sporočili iz slovenjgraške bolnišnice.

V Slovenj Gradcu z ulično razstavo predstavljajo prepoznavne osebnosti mesta

V Slovenj Gradcu nadaljujejo z nizom prireditev ob letošnji 750-letnici prve omembe mestnih pravic. Koroški pokrajinski muzej bo točno opoldne v izložbah lokalov na Glavnem trgu odprl ulično razstavo, na kateri bo predstavljenih 11 osebnosti, ki so se rodile ali delovale v Slovenj Gradcu in imele pomembno vlogo v zgodovini mesta.

Na Ravnah se z vlaganji v športno infrastrukturo povečuje obisk

Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti z Raven na Koroškem, ki med drugim upravlja velik del športne infrastrukture v občini, v zadnjem obdobju krepi poslovanje in naložbe v športno infrastrukturo. Tudi zato se obisk športnega parka povečuje, še posebej so v zavodu zadovoljni z minulo smučarsko sezono na Poseki.

Strani