REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Na strelišču SV v Ilirski Bistrici izbruhnil požar

Na strelišču Slovenske vojske (SV) na območju Bača v Ilirski Bistrici je popoldan izbruhnil požar, ki se je razširil na približno 100 hektarjev. Požar je okoli 140 gasilcev s 40 gasilskimi vozili že pogasilo. Pri gašenju pa je sodeloval tudi helikopter SV, je za STA povedal vodja intervencije Denis Slavec.

Cerkljanski laufarji že pripravljeni na obsodbo pusta: De b-la ripa bel debiela

Osrednje pustno dogajanje na Cerkljanskem bo v nedeljo na tradicionalni 61. Laufariji. Glavni lik je Pust, ki bo obsojen za vse slabo v preteklem letu. Ker simbolizira zimo, ga bodo na pustni torek obsodili in usmrtili. Ob koledovanju pa laufarji gospodarjem zaželijo dobro letino, zdravja v hiši in hlevu, predvsem pa "de b-la ripa bel debiela".

Od ponedeljka do četrtka bodo Poček preletavala vojaška letala

Od ponedeljka do četrtka bo na Počku potekalo usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja Slovenske vojske in slušateljev šole zračnih sil ZDA Air Ground Operations School. Letala bodo vadišče preletavala od 9.30 do 15. ure, piloti pa se bodo usposabljali za bojno delovanje na višinah do 3000 metrov, piše na spletni strani Slovenske vojske.

V požaru gospodarskega poslopja poginilo devet krav

V naselju Zarečica v občini Ilirska Bistrica je v nedeljo zvečer zagorelo gospodarsko poslopje, v katerem so bile krave, bale sena in osebni vozili. V požaru je gospodarsko poslopje pogorelo, poginilo pa je devet krav.

Prireditev s podelitvijo naziva Ona ali On 2016

POSTOJNA - 19.00 prireditev s podelitvijo naziva Ona ali On 2016, ki jo pripravlja Radio 94, govornik bo predsednik republike Borut Pahor, udeležil pa se je bo tudi predsednik DZ Milan Brglez; Jamski dvorec, Jamska cesta 30, POSTOJNA

Strani