REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Na prireditvi Koper na dlani istrska kulinarika in stari običaji

Na tradicionalni prireditvi Koper na dlani se bodo danes med 9. in 18. uro na stojnicah predstavile krajevne skupnosti Mestne občine (MO) Koper, turistična društva in drugi ponudniki iz občine. Na približno 60 stojnicah bodo predstavili istrsko kulinariko in stare običaje. Prireditev pa bo spremljal tudi pester kulturni program.

V Kopru po novem študija socialne gerontologije in fizioterapije

Alma Mater Europaea - ECM bo jeseni v Kopru začela izvajati študijska programa socialne gerontologije in fizioterapije. Usposobljenega kadra s teh področij primanjkuje, zato gre za programa z visoko stopnjo zaposljivosti, poudarjajo v mariborskem visokošolskem zavodu, kjer si obetajo sodelovanja z visokošolskimi ustanovami in zaposlovalci v regiji.

V Centru Sonček pri Ankaranu do nove terapevtske kobile

S pomočjo sredstev, zbranih na decembrskem dobrodelnem koncertu, so v Zvezi Sonček v svojem centru v Elerjih nad Ankaranom postavili nov hlev za konje in kupili 11 let staro kobilo Rino. Z njeno pomočjo bodo varovancem polepšali počitniško rehabilitacijski čas, Rina pa jim bo tudi v terapevtsko pomoč.

Na zaposlitvenem sejmu v Kopru se bo predstavilo več kot 20 delodajalcev

Koprska območna služba zavoda za zaposlovanje danes v Kopru pripravlja zaposlitveni sejem, na katerem se bo predstavilo 23 delodajalcev iz obalno-kraške regije. Temu bo v četrtek sledil še zaposlitveni sejem v Pivki, kjer se bodo predstavili predvsem delodajalci, ki zaposlujejo v orodjarstvu in proizvodnih dejavnostih.

Strani