REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Pogrešan je 54-letni Dušan Ljubec s Ptuja

Svojci pogrešajo 54-letnega Dušana Ljubeca s Ptuja. Na mariborski policijski upravi prosijo vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo, ali pokličejo na telefonsko številko 113 oz. na anonimni telefon policije 080 1200.

Ptujska klet lani vendarle dobičkonosno

Ptujska klet, ki je del skupine Perutnina Ptuj, je po težavah v letu 2014 in pozitivni ničli leta 2015 lansko leto vendarle sklenila dobičkonosno. Kot je povedal direktor družbe Vinko Mandl, so lani ustvarili 2,9 milijona evrov prihodkov in 80.000 evrov dobička. Tudi letos že beležijo skoraj 15-odstotno rast prodaje.

S Časovno kapsulo začetek Slovenskih dnevov knjige v Mariboru

Z odprtjem umetniške instalacije Časovna kapsula, v katero bodo za deset let shranili še neobjavljena besedila gostujočih avtorjev, se bodo v Univerzitetni knjižnici Maribor danes začeli 20. Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Ob okroglem jubileju so v tematsko središče tega literarnega festivala postavili mesto Maribor.

V Mariboru na razstavi več kot 2000 psov iz 32 držav

V Mariboru bodo ta konec tedna potekale tri razstave psov. Najprej bo na Pobrežju danes in v nedeljo tradicionalna mednarodna razstava psov vseh pasem, na kateri se bo vsak dan predstavilo več kot tisoč psov, kar je največ v zgodovini razstav v Mariboru. V ponedeljek sledi še svetovna razstava terierjev, ki jo Slovenija gosti prvič.

Mariborska Snaga po nevarne odpadke s pomično zbiralnico

Mariborsko javno podjetje Snaga bo v četrtek na pot po mestnih četrteh in krajevnih skupnostih mestne občine poslalo svojo pomično zbiralnico nevarnih odpadkov. Občani bodo lahko tako odvrgli tovrstne odpadke, ki nastajajo v gospodinjstvih, od baterij, zdravil, topil, barv in odpadnih olj do kozmetike s pretečenim rokom uporabe.

Strani