REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Vlada: Slovenija prispeva h gospodarskemu razvoju porabskih Slovencev

Slovenija pomembno prispeva h gospodarskemu razvoju slovenske narodne skupnosti v Porabju. Leta je tako skoraj v celoti financirala izgradnjo Slovenskega kulturnega in informativnega centra Lipa v Monoštru, leta 2015 pa v celoti Slovensko vzorčno kmetijo v Gornjem Seniku. Za oboje je Slovenija namenila 1,8 milijona evrov.

Lendavski vinogradniki in občina zbližali poglede na odvoz odpadkov

Predstavniki civilne iniciative za ohranitev vinogradov na gričevnatem območju občine Lendava so z občinsko upravo zbližali stališča o svojih zahtevah po ukinitvi zbiranja odpadkov za nenaseljene objekte in ureditev komunalne infrastrukture. Stališča, strnjena v štirih zahtevah, so že predali županu Antonu Balažku.

Murskosoboški policisti zaradi preprodaje drog pridržali štiri osumljence

Murskosoboški kriminalisti in policisti so v torek zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo zoper posameznike z območja Ljubljane, Maribora in Pomurja, ki jih sumijo neopravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Opravili so pet hišnih preiskav, pridržali pa so štiri posameznike.

Murskosoboški policisti 38-letnemu občanu zasegli orožje in drogo

Murskosoboški policisti so v ponedeljek med hišno preiskavo pri 38-letnem občanu našli in zasegli več kosov orožja in streliva, napravo za dušenje poka ter skoraj kilogram prepovedane konoplje. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo zaradi posedovanja orožja in droge ter uvedli prekrškovni postopek.

Strani