REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Cinkarna Celje po predlogu 7,3 milijona evrov za dividende

Delničarji Cinkarne Celje bodo na skupščini 6. junija odločali o predlogu, da družba skoraj celoten bilančni dobiček v višini 7,35 milijona evrov nameni za izplačilo dividende, ker predstavlja 9,05 evra bruto za delnico. Namesto Matjaža Janše je za novega člana nadzornega sveta predlagan Aleš Skok, kaže danes objavljen sklic skupščine.

V Trbovljah drevi državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju

V Delavskem domu Trbovlje bo drevi državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju, ki ga bomo zaznamovali v četrtek. Na proslavi bo zbrane nagovoril predsednik državnega zbora Milan Brglez. Praznik, ki ohranja spomin na ustanovitev Osvobodilne fronte slovenskega naroda (OF), bodo z različnimi prireditvami počastili tudi v številnih občinah.

Na ogled pregledna razstava grafik Celje za Celje

V počastitev praznika celjske občine bodo danes v galeriji Muzeja novejše zgodovine Celje odprli pregledno razstavo grafik Celje za Celje. Razstavljenih bo 140 grafik na temo arhitekture in zgodovine Celja. Umetnine je na mednarodni grafični delavnici v 15 letih ustvarilo kar 57 umetnikov iz okoli 15 držav, so sporočili iz muzeja.

Za Roglo in Termami Zreče uspešna zimska sezona

Smučarski center na Rogli je po 120 smučarskih dnevih konec tedna ugasnil žičniške naprave. Kot so pojasnili v Uniorjevem programu turizma, so od 3. decembra, ko so začeli minulo sezono, gostili 188.528 smučarjev, kar je dober odstotek več kot v sicer prav tako odlični in celo za 12 dni daljši sezoni 2015/16.

Velenjska občina v razširitev poslovne cone Stara vas

Velenjski podžupan Peter Dermol, generalni direktor podjetja Rudis Andrej Gorjup in direktorica podjetja AGM Nemec Maja Gerčer so ta teden v Velenju podpisali pogodbo za izvedbo gradbenih del za projekt razširitev poslovne cone Stara vas. Vrednost projekta je ocenjena na 2,1 milijona evrov, EU pa bo od tega prispevala skoraj 980.000 evrov.

V Celju državno tekmovanje srednješolcev v znanju zgodovine

Celjska gimnazija Center bo danes gostila državno srednješolsko tekmovanje v znanju zgodovine, ki ga organizira Društvo učiteljev zgodovine Slovenije. Tokratna tema je industrializacija na Slovenskem v prvi polovici 19. stoletja, so sporočili z gimnazije. Pričakujejo 247 dijakov in 70 mentorjev iz vse Slovenije.

Strani