REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Obalno kraška Notranjsko kraška Goriška Gorenjska Osrednjeslovenska Jugovzhodna Slovenija Spodnjeposavska Savinjska Koroška Podravska Pomurska

Za pohodnico usoden padec po skalah

Pohodnica je v torek okoli 16. ure padla po skalah na Dolu pri Hrastniku. Kljub hitremu posredovanju reševalcev, gasilcev in policije je oseba podlegla poškodbam.

Šibek potresni sunek v bližini Brestanice

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so davi ob 2.23 zabeležili šibek potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 70 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Brestanice, potres pa so čutili posamezni prebivalci Senovega in Brestanice, so sporočili z Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Pahor bo obiskal z donacijami urejen laboratorij za fiziko krške gimnazije

Predsednik republike Borut Pahor si bo na povabilo profesorja Jožeta Pernarja danes ogledal laboratorij za fiziko, ki so ga na šolskem podstrešju krške tehniške gimnazije uredili sami. Večprostorski laboratorij so zgradili na pobudo omenjenega profesorja in z donatorsko pomočjo, Pahor pa je med prvimi ponudil pomoč pri njegovi gradnji.

Trboveljski policisti zasegli kilogram prepovedane konoplje

Trboveljski policisti so zaradi suma posesti prepovedane konoplje v preteklem tednu opravili hišni preiskavi pri 27-letnem in 30-letnem osumljencu z območja Trbovelj. Sum je bil upravičen, saj so zasegli kilogram omenjene droge, ob tem pa še tehtnice, embalažo in mobilni telefon, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V brežiški bolnišnici kadrovsko najbolj podhranjena radiološki in kirurški oddelek

V Splošni bolnišnici Brežice se poleg težav, povezanih s poslovanjem, ukvarjajo tudi s kadrovskimi problemi. Kot manjša bolnišnica za prihod kadrov od drugod niso toliko zanimivi, pestita jih tudi nezadostno število razpisanih specializacij in beg specializantov v večje kraje. Najbolj kadrovsko problematična sta radiološki in kirurški oddelek.

Na Brežiškem skoraj petodstotna podražitev otroških vrtcev

Brežiški svetniki so na svoji zadnji seji potrdili nove cene programov predšolske vzgoje, ki so usklajene z rastjo življenjskih stroškov. Cene obiskovanja otroških vrtcev v brežiški občini bodo v povprečju zrasle za 4,7 odstotka, občina pa bo morala za plačilo razlike med polno ceno in deleži staršev na letni ravni nameniti 3,2 milijona evrov.

Strani