REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

21201918171615

Družba

Seks na plaži ni dobra ideja: Sliši se romantično, pa je res?

Čeprav je slišati zelo romantično, narava ni na naši strani, ko gre za intimno akcijo v dvoje. Med drugim tvegate nevarnost infekcije.

Anketa: Slovenska javnost zmerno zadovoljna s sodbo o meji

Arbitražna sodba o poteku meje med Slovenijo in Hrvaško je v slovenski javnosti naletela na zmerno zadovoljstvo, kaže anketa Dela.

Vox populi: Zmerno zadovoljni z arbitražno razsodbo

Odločitev arbitražnega sodišča o poteku meje med Slovenijo in Hrvaško slovenska javnost ocenjuje dokaj pozitivno, kaže anketa Vox populi, ki jo za časnik Dnevnik in TVS izvaja agencija Ninamedia. Podpora vladi in koalicijskim strankam pa je nekoliko padla. Na čelu strankarske lestvice je še vedno SDS.

Malteški parlament potrdil zakon o istospolnih porokah

Malta je že leta 2014 uvedla istospolne življenjske skupnosti, a priznavali so le v tujini sklenjene istospolne zveze.

Stereotipi o ruskih ženskah v Sloveniji: miti in resnice

Naša dopisnica Jevgenija Marija Škonda tokrat deli svoje vtise o tem, kako na Rusinje gledajo v Sloveniji. Pojasnila je, kateri stereotipi o Rusinjah držijo in kateri ne.

Mlade ozaveščali o drogah z natečajem Obrazi droge: Poglej me zdaj

Člani projekta V odsevu so danes na novinarski konferenci ob zaključku likovnega natečaja Obrazi droge: Poglej me zdaj izpostavili, da so z njim želeli predvsem ozaveščati mlade o drogah.

Samo še danes možne prijave k jesenskemu roku splošne mature

Danes je zadnji rok za prijavo kandidatov k splošni maturi in k izpitu iz maturitetnega predmeta v jesenskem izpitnem roku na šoli. Pisne izpite bodo opravljali med 24. in 30. avgustom, od 4. septembra pa bodo šole izvajale tudi ustne izpite.

Znani bodo rezultati splošne mature

Dijaki in vsi ostali, ki so splošno maturo opravljali v spomladanskem roku, bodo danes seznanjeni z uspehom, ki so ga dosegli.

Žmavc: Pol milijona Slovencev v tujini je nova dodana vrednost

Slovencev nas ni le dva milijona, ampak dva milijona in pol, Slovenci v zamejstvu in po svetu pa so ambasadorji slovenstva v tujini in most med državo, kjer živijo in delajo, ter domovino Slovenijo, so naša dodana vrednost, je na današnjem srečanju Slovencev iz zamejstva in sveta Dobrodošli doma poudaril minister Gorazd Žmavc.

Ob svetovnem dnevu prebivalstva: V Sloveniji živi 2,07 milijona prebivalcev, največ prebivalcev na Kitajskem

V Sloveniji zdaj živi skoraj 2,07 milijona prebivalcev, pri čemer je skoraj 16.000 žensk več kot moških. Državi z največ prebivalci ostajata Kitajska in Indija.

V Portorožu bodo znova zazvenele Melodije morja in sonca

Avditorij Portorož bo drevi gostil že 37. festival Melodij morja in sonca (MMS). Za nagrade strokovne žirije in veliko nagrado MMS se bo potegovalo 14 izvajalcev s prav toliko skladbami, ki so jih izbrali med kar 56 prijavljenimi.

Židan na konferenci FAO s predzadnjim korakom do razglasitve svetovnega dne čebel

Minister za kmetijstvo Dejan Židan danes v Rimu na zasedanju Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo (FAO) pričakuje končno potrditev resolucije ter odločitev, da bo slovenska pobuda za razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel obravnavana in sprejeta decembra v New Yorku. Židan bo ob robu zasedanja opravil tudi več dvostranskih srečanj.