REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

27262524232221

Družba

Delež starejših se v Sloveniji povečuje, v začetku leta jih je bilo 19 odstotkov

Med prebivalci Slovenije je bilo 1. januarja 390.426 starejših oseb, starih 65 let ali več, med njimi je bilo 58 odstotkov žensk.

Evropski dan jezikov priložnost za promocijo kulturne in jezikovne raznolikosti

Svet Evrope je 26. september razglasil za evropski dan jezikov. Z njim želi spodbuditi zavedanje o kulturni in jezikovni raznolikosti, hkrati pa tudi zavedanje, da učenje jezikov.

Ob svetovnem dnevu kontracepcije strokovnjaki opozarjajo na uporabo kontracepcije po porodu

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) ob današnjem svetovnem dnevu kontracepcije pozornost namenjajo rabi kontracepcije po rojstvu otroka.

Melania Trump na svoji prvi samostojni uradni poti v tujini

Prva dama ZDA Melania Trump je v soboto obiskala Kanado, kar je bila njena prva uradna pot v tujino brez soproga Donalda Trumpa.

V Slovenj Gradcu načrtujejo ureditev 13 kilometrov kolesarskih povezav

V Mestni občini Slovenj Gradcu, ki je bila lani nagrajena kot najbolj aktivna občina v tednu mobilnosti, tudi letos nadaljujejo z vrsto aktivnosti za trajnostno mobilnost.

V Mariboru rolanje po mestu

Potem ko so bili prireditev prejšnjo nedeljo zaradi slabega vremena prisiljeni odpovedati, organizatorji upajo, da bodo danes v Mariboru le lahko izvedli ZZrolano mesto.

Na festivalu Rešimo Muro! pozivi proti postavitvi hidroelektrarn

Koalicija civilnih iniciativ in nevladnih organizacij, združenih v kampanji Rešimo Muro!, je danes na Otoku ljubezni na Muri organizirala festival, katerega namen je sporočiti centrom odločanja v Ljubljani in Mariboru, da civilna družba in lokalni prebivalci ne želijo jezov na reki Muri.

Pariški sporazum edina možnost za ohranitev koralnih grebenov

Omejevanje globalnega segrevanja na manj kot dve stopinji Celzija v skladu s Pariškim sporazumom o podnebnih spremembah je edina možnost za preživetje koralnih grebenov, opozarja vodja strokovne skupine za koralne grebene pri Mednarodni zvezi za ohranjanje narave (IUCN) David Obura.

V Cankarjevem domu drevi dobrodelni koncert Lepo je deliti

V Cankarjevem domu bo drevi 10. tradicionalni dobrodelni koncert Rdečega križa Slovenije (RKS), na katerem bodo zbirali sredstva za humanitarni akciji Peljimo jih na morje in Lepo je deliti.

Z dnem brez avtomobila se zaključuje Evropski teden mobilnosti

Z današnjim dnem brez avtomobila se zaključuje Evropski teden mobilnosti, ki predstavlja vrhunec prizadevanj vse več občin za promocijo človeku in okolju bolj prijaznih načrtov mobilnosti.

Pahor diamantnim maturantom zaželel uresničitev njihovih sanj

Na sprejemu za diamantne maturante, ki so na splošni ali poklicni maturi dosegli vse možne točke, je predsednik republike Borut Pahor

Potniki LPP bodo lahko ocenjevali uporabniško izkušnjo

Uporabniki Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) bodo od petka lahko ocenili potniški promet v Ljubljani s pomočjo pametnega telefona.