REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Družba

Danes bodo podelili letošnje Zoisove nagrade

Na drevišnji slovesnosti v ljubljanskem Grand hotelu Union bodo podelili letošnje Zoisove nagrade in priznanja za življenjsko delo in za dosežke na področju znanstveno-raziskovalne dejavnosti. Poleg tega bodo podelili še Puhova priznanja. Slavnostni govornik na prireditvi bo predsednik vlade Miro Cerar.

Žičničarji pripravljeni na zimo, s skupnimi močmi se povečuje tudi poletni obisk

Podobno kot minula leta tudi letos večjih naložb v žičničarstvu ni bilo, a žičničarji poudarjajo, da je bilo storjenega veliko glede urejenosti smučišč in dodatne ponudbe, so povedali na novinarski konferenci.

Slovenski 15-letniki dosegajo povprečno raven

Slovenski 15-letniki dosegajo povprečno raven spretnosti skupinskega reševanja problemsko zasnovanih nalog.

Poslanci podprli priporočilo vladi za prepoved uporabe plastičnih vrečk

Poslanci so danes soglasno podprli priporočilo vladi za prepoved uporabe plastičnih vrečk, kozarcev, krožnikov in drugih posod za enkratno pakiranje hrane in pijače.

Usposabljanje za skoraj 1300 brezposelnih mladih

Zavod za zaposlovanje je danes objavil javno povabilo za usposabljanje približno 1290 brezposelnih mladih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije.

Med najvplivnejšimi pravniki premier, ustavni sodnik in varuhinja

Na slovenskem pravnem portalu Ius-info se je končal 17. izbor 10 najvplivnejših pravnikov

Slovenski sistem za varnost hrane zelo učinkovit

Slovenski sistem za varnost hrane je zelo učinkovit, je ocenil izvršni direktor Evropske agencije za varnost hrane (Efsa) Bernhard Url, ki se v Ljubljani mudi v okviru dvodnevnega obiska delegacije Efse v Sloveniji.

Fundacija Ane Frank kupila družinsko hišo v Amsterdamu

Fundacija, ki vzdržuje hišo v Amsterdamu, v kateri se je judovska deklica Ana Frank, znana po dnevniku, med drugo svetovno vojno skrivala pred nacisti, je kupila še eno nepremičnino, v kateri je živela njena družina v 30. letih minulega stoletja.

V EU moških več kot žensk le v Luksemburgu, na Malti in Švedskem

Moški v Sloveniji so se od staršev lani odselili povprečno stari dobrih 29 let, prvič so se poročili pri skoraj 32 letih, ob rojstvu prvega otroka so imeli dobrih 32 let.

Odbor Generalne skupščine OZN podprl slovensko pobudo za razglasitev svetovnega dneva čebel

Odbor Generalne skupščine ZN, pristojen za finance in gospodarstvo, je v petek soglasno podprl resolucijo o razglasitvi 20. maja za svetovni dan čebel, za kar si prizadeva Slovenija.

Letošnji teden globalnega učenja v znamenju trajnostnega razvoja

V Sloveniji se bo danes, že enajstič zapored, začel teden globalnega učenja. Osrednja tema letošnjega tedna je trajnostni razvoj, slogan pa je Moj svet je odvisen od vseh nas.

Začenja se evropski teden zmanjševanja odpadkov

Z današnjim dnem se začenja evropski teden zmanjševanja odpadkov, iniciativa za spodbujanje akcij osveščanja o trajnostni rabi virov in trajnostnega ravnanja z odpadki. Po vsej EU se bo, kot so kazali podatki v petek, v okviru tega tedna odvilo več kot 12.000 dogodkov.