REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

26252423222120

Gospodarstvo

Banka Slovenije tudi pod drobnogledom računskega sodišča

DZ je s 56 glasovi za in nobenim proti potrdil dopolnitve zakona o Banki Slovenije, ki uvajajo nadzor nad banko s strani računskega sodišča.

Alibaba bo v širjenje logistične mreže vložila 15 milijard dolarjev

Kitajski spletni trgovec Alibaba namerava v prihodnjih petih letih v širitev logistične mreže vložiti 15 milijard dolarjev.

Boeing v prihodnosti pričakuje več povpraševanja po manjših letalih

Med naročili letal bodo v prihodnjih 20 letih prevladovala tista za manjša letala, ocenjujejo pri ameriškem letalskem proizvajalcu Boeingu. Glavni razlog za to bodo po njihovih ocenah nizkocenovne letalske družbe na razvijajočih se trgih, med drugim v jugovzhodni Aziji.

Kitajska bo omejila dobavo nafte Severni Koreji in prepovedala uvoz severnokorejskega tekstila

Kitajska je danes sporočila, da bo v skladu s sankcijami Varnostnega sveta Združenih narodov proti režimu v Pjongjangu močno omejila dobavo nafte Severni Koreji in prepovedala uvoz severnokorejskega tekstila, poročajo tuje tiskovne agencije.

Moody's znižal bonitetno oceno Združenemu kraljestvu

Ameriška bonitetna agencija Moody's je v petek pozno zvečer zaradi negotovosti, povezane z brexitom, znižala bonitetno oceno Velike Britanije. Oceno je znižala z "Aa1" na "Aa2", s sicer stabilnimi izgledi, kar zbuja pričakovanja, da se bo dolg Velike Britanije še povečeval.

Židan na zasedanju podeželskega parlamenta: Kmetijstvo čakajo težave

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki je danes na Sevnem pri Novem mestu nagovoril približno 200 udeležencev 4. podeželskega parlamenta, je zbrane opozoril, da slovensko in evropsko kmetijstvo ne čakajo izzivi, temveč težave.

Zaposleni v Luki Koper ne podpirajo zakona o drugem tiru

Zaposleni v Luki Koper so za drugi tir, vendar proti zakonu o drugem tiru. Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil predsednik sveta delavcev Luke Mirko Slosar, je tej odločitvi botrovala izjava ministra Petra Gašperšiča glede možnosti, da bi Madžari v zameno za sodelovanje pri projektu lahko dobili dodatne skladiščne kapacitete.

Na referendumu predčasno glasovalo 0,83 odstotka volilnih udeležencev

Predčasnega glasovanja na referendumu o zakonu o drugem tiru se je v treh dneh udeležil 14.201 volilec oz. 0,83 odstotka vseh upravičencev, kažejo podatki Državne volilne komisije.

Slovenija in Kitajska nadaljujeta pogovore o sodelovanju na področju kmetijstva in živilstva

Državna sekretarka s kmetijskega ministrstva Tanja Strniša je v okviru dvodnevnega obiska na Kitajskem, ki ga končuje danes, vodila slovensko delegacijo na drugem zasedanju skupine za kmetijsko sodelovanje na ravni pristojnih ministrstev.

Veliko zanimanje za delnice Zavarovalnice Triglav

Na Ljubljanski borzi je indeks blue chipov SBI TOP današnje trgovanje končal pri vrednosti 801,25 točke, kar je enako kot v sredo.

Bruselj predlaga nabor možnosti za obdavčitev internetnih velikanov

Evropska komisija je danes predlagala nabor možnosti za pravično obdavčitev v digitalnem gospodarstvu na podlagi načela, da je treba dobiček obdavčiti tam, kjer je ustvarjen.

Ryanair namerava še letos zaposliti dodatnih 125 pilotov

Da bi se irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair izognil dodatnim odpovedim letov, bodo lahko njegovi piloti del neizkoriščenega dopusta prestavili na prihodnje leto.