REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Gospodarstvo

Cerar: Izkoristiti moramo lasten potencial za rast

V Sloveniji imamo lasten potencial za rast, ki ga je treba izkoristiti, je v nagovoru udeležencev 12. gospodarskega vrha na Brdu pri Kranju izpostavil primer Miro Cerar.

Sindikat gostinstva in turizma: Čas je za dvig plač v panogi

Čas je za dvig plač v gostinsko-turistični dejavnosti, je opozoril Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije.

Hidria z visokotehnološko proizvodno linijo za Volkswagen

Korporacija Hidria bo v okviru nove, 60 milijonov evrov vredne pogodbe s Volkswagnom za razvoj in proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov prihodnji teden v Kopru.

Vsi posegi v Teš 6 skladni s pogodbenimi zavezami

Vsi doslej potrebni posegi v šesti blok Teša, ki so ga po nedavnem popravilu znova sinhronizirali v omrežje 8. novembra, so bili izvedeni v skladu s pogodbenimi zavezami, so zagotovili v HSE.

Easyjet s 30-odstotnim padcem dobička

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je zaradi močne konkurence in padca domače valute v pravkar minulem poslovnem letu utrpel padec dobička za skoraj tretjino.

Pozeba aprila povzročila za 47 milijonov evrov škode

Pozeba je 21. in 22. aprila povzročila za 46,84 milijona evrov škode, kaže končna ocena, ki jo je danes vlada objavila med svojimi gradivi.

Svetovna banka: Afganistansko gospodarstvo trpi zaradi vojne

Afganistan naj bi letos po napovedih Svetovne banke dosegel gospodarsko rast v višini 2,6 odstotka.

V TOMOSU TEŽAVE S PLAČAMI: Septembrsko dobili mesec pozneje, oktobrska pod vprašajem

Zaposleni v Tomosu so septembrske plače prejeli z enomesečno zamudo, podjetnik Iztok Pikl pa je moral v zameno za 550.000 evrov posojila pri SID Banki zastaviti koprsko družbo, je poročal časnik Dnevnik. Pikl je za STA zanikal, da bi bila družba v težavah.

Bencin in dizel s torkom dražja

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta opolnoči zvišali.

Propad koalicijskih pogajanj še ne bo oslabil nemškega gospodarstva

Močno nemško gospodarstvo bo propad pogovorov o oblikovanju t.i. jamajške koalicije v Nemčiji najverjetneje prestalo brez večjih pretresov, menijo analitiki.

EU Britaniji pripravljena ponuditi najambicioznejši trgovinski sporazum

EU je Veliki Britaniji pripravljena ponuditi najambicioznejši trgovinski sporazum, če bo država pripravljena sprejeti nekatere pogoje unije in dosegla zadosten napredek pri prednostnih ločitvenih vprašanjih.

Alibaba odštela skoraj tri milijarde dolarjev

Kitajski spletni velikan Alibaba je kupil 36 odstotkov enega največjih kitajskih trgovcev s hrano, za delež pa odštel 2,9 milijarde dolarjev.