REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Intervju

Kemis bi lahko preprečili

Poveljnik ljubljanske gasilske brigade Tomaž Kučič srčno upa, da bodo pristojni pristali na dogovor o višjih gasilskih plačah.

Noč čarovnic kakor še en pust

Noč čarovnic, ki bo v torek, 31. oktobra, izhaja iz keltskega praznika. Povezan je bil z mrtvimi dušami, kot je z njimi po izročilu povezan krščanski praznik vseh svetih, 1. november.

Kot vodja Viol sem spoznal psihologijo množice

Andrej Šiško, predsedniški kandidat, je te dni precej zaseden. Pravi, da komaj najde čas za hrano.

Pomanjkanje empatije tudi posledica nekritične rabe tehnologije

Dva mladoletnika, ki sta v Postojni pretepla 13-letnico in dejanje tudi posnela - kaj o nasilju med najstniki meni nekdanja kriminalistka Neža Miklič? Ga je res vedno več?

Generalni sekretar Alpske konvencije Reiterer o vodnih virih v Alpah

Voda je omejen vir, kar je pomembno ob podnebnih spremembah, ki še posebej vplivajo na Alpe.

Pisatelj Goran Vojnović na HRT povsem deklasiral voditelja Stankovića

Goran Vojnovič je v nedeljo gostoval v oddaji U Nedjeljom u dva na Hrvaški javni televiziji, kjer je bila tematika o nedavi razsodbi Haškega arbitražnega sodišča.

Teritorialni stik, ne služnostna pravica

Intervju: predstojnica katedre za mednarodno pravo na pravni fakulteti Vasilka Sancin je dan po objavi arbitražne razsodbe pojasnila, kaj je odločilo sodišče.

Žan Mahnič (SDM): »Vlada navkljub svojim obljubam ni sprejela ključnih reform«

Danes objavljamo intervju s predsednikom Slovenske demokratske mladine (SDM), Žanom Mahničem, ki je trenutno tudi najmlajši državnozborski poslanec.

Umetnica in nagrajenka Maja Smrekar: naj se odprti lov začne!

V utemeljitvi nagrade piše, da gre za hibridno umetniško delo z globokim biopolitičnim sporočilom, ki bo gotovo sprožilo veliko razprav.

Rok Novak (SMCmladi): »Nesreča na Vrhniki je izjemno zaskrbljujoča«

Objavljamo intervju z Rokom Novakom, predsednikom SMCmladih, ki je podmladek največje koalicijske stranke Stranke modernega centra. Novak, ki prihaja iz Kamnika, je trenutno študent varstva okolja in ekotehnologij ter od lanskega junija predsednik podmladka.

Ameriški profesor Kuznick: Trump ni Kennedy, Melania ni Jackie

Profesor Ameriške univerze v Washingtonu Peter Kuznick je med redkimi nasprotniki predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki menijo, da ideja o zbliževanju z Rusijo ni slaba, saj je nekaj podobnega počel že John F. Kennedy.

Žiga Štajnbaher: »Od Vlade RS pričakujemo manj slikanja z mladimi in več sprememb«

Žiga Štajnbaher, po izobrazbi zgodovinar, je predsednik Mladega foruma, podmladka Socialnih demokratov, ki sestavljajo vladno koalicijo.