REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

IT tehnologija

V ZDA uspešno izstrelili vesoljsko tovorno plovilo

Z obale Atlantskega oceana v ameriški zvezni državi Virginija so danes uspešno izstrelili vesoljsko tovorno plovilo, namenjeno na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS)

Uber in Nasa v razvoj letečih taksijev

Ameriško tehnološko podjetje Uber se bo v partnerstvu z ameriško vesoljsko agencijo Nasa lotilo razvoja letečih taksijev.

Strokovnjaki opozarjajo na vse pogostejše kraje kriptovalut

Raziskovalci družbe Kaspersky Lab so odkrili novo zlonamerno programsko opremo, ki krade kriptovalute iz denarnic uporabnikov, tako da v odložišču naprave zamenja prejemnikov naslov z napadalčevim.

Apple v minulem četrtletju presegel pričakovanja analitikov

Ameriški tehnološki velikan Apple je med julijem in septembrom - v svojem zadnjem poslovnem četrtletju - presegel pričakovanja analitikov z dobičkom in prihodki.

Uporabniki Izimobila pod okrilje Telekoma Slovenije

Izimobil bo konec leta prenehal izvajati storitve mobilne telefonije, njegovi uporabniki pa bodo prešli k Telekomu Slovenije.

Facebook krepko povečal četrtletni dobiček

Spletni velikan Facebook je v tretjem četrtletju letos presegel vsa pričakovanja analitikov glede dobička in prihodkov, škandal z objavljanjem ruskih plačanih oglasov v korist Donalda Trumpa, kot kaže, podjetju ni niti najmanj škodil.

Sony oživlja svojega robotskega psa

Po več kot desetih letih bo Sony oživil svojega robotskega psa z imenom Aibo. Japonski proizvajalec elektronike je danes predstavil novo različico naprave.

Prihaja Iphone X

V več kot 55 državah, tudi Sloveniji, bodo v petek začeli prodajati novi Applov mobilni telefon Iphone X.

Huawei izziva Apple

Kot zadnji med velikimi proizvajalci v tem letu je tudi Huawei pred nekaj dnevi predstavil svoj novi paradni mobilnik. Z napravo z imenom Mate 10 pro se želi kitajski proizvajalec dokazati kot vodilno inovativno podjetje ter prehiteti ameriški Apple na drugem mestu med največjimi proizvajalci pametnih telefonov na svetu.

Odkrili varnostno ranljivost brezžičnih omrežij Wi-Fi

Računalniški raziskovalci so odkrili varnostno ranljivost, ki se nanaša na vseprisotna brezžična omrežja Wi-Fi.

Telekom Slovenije trdno v vodstvu, Hot mobil do kosa pogače

Največji mobilni operater v Sloveniji tudi po podatkih za letošnje drugo letošnje četrtletje ostaja Telekom Slovenije. Družba v lasti države skupaj z A1 Slovenija obvladuje približno tri četrtine trga. Svoj kos pogače pa si je uspel odrezati tudi novinec Hot mobil, ki storitve ponuja v sodelovanju s trgovcem Hofer Slovenija.

Interneta še ni uporabilo 18 odstotkov odraslih Slovencev

V prvem četrtletju je v Sloveniji internet uporabljalo 79 odstotkov oseb v starosti med 16 in 74 let.