REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

27262524232221

Kronika

Bel prah, poslan na Mestno občino Koper, ni nevaren

Na koprski občini so danes prejeli pošiljko z belim prahom. Policija je izvedla vse prve nujne ukrepe, tudi evakuacijo zaposlenih.

V Sevnici odkrili nasad prepovedane konoplje

Pridržali 42-letno nemško državljanko in enako starega avstrijskega državljana, ki sta neprijavljena bivala v hiši ob vrtu.

Portoriko v velikih težavah po orkanu Irma

Ameriško odvisno ozemlje v Karibih Portoriko je bilo v ponedeljek, pet dni potem, ko je tja udaril orkan četrte kategorije Maria, še vedno povsem razdejano.

V ruskem letalskem napadu v Siriji ubitih najmanj 37 civilistov

V ruskem letalskem napadu v sirski severozahodni pokrajini Idlib je po informacijah Sirskega observatorija za človekove pravice bilo ubitih najmanj 37 civilistov.

Napadalec na cerkev v Tennesseeju ubil žensko in ranil šest ljudi

Samson se je v nedeljo pripeljal do cerkve in na parkirišču ustrelil žensko ter vstopil v poslopje skozi zadnja vrata in streljal naprej ter ranil še nekaj ljudi.

ZN: Pri pripadnicah manjšine Rohingya opazili znake posilstev

Zdravniki, ki skrbijo za okoli 430.000 pripadnikov muslimanske manjšine Rohingya, so po navedbah Združenih narodov pri več ženskah opazili poškodbe, ki običajno nastanejo pri posilstvu.

Prihodnji teden na sodišču: Približuje se konec sojenja za smrt jeseniške deklice

Prihodnji teden prinaša več odmevnih obravnav. V Kranju se pričakuje sprememba obtožnice in konec sojenja za smrt jeseniške deklice. Medtem pa se bo v Murski Soboti začelo sojenje zaradi hude nesreče med spustom po Muri iz leta 2015, v katerem predstavniku Zveze ekoloških gibanj očitajo povzročitev splošne nevarnosti.

V napadu z nevarno substanco v Londonu več poškodovanih

V nakupovalnem središču na vzhodu Londona so neznanci v soboto zvečer z nevarno substanco napadli in poškodovali več ljudi. Londonska policija, ki je v zvezi z napadom aretirala enega moškega, domneva, da je šlo za kislino, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Madrid prevzel nadzor nad katalonsko policijo

Španska vlada je v soboto sporočila, da prevzema nadzor nad katalonsko policijo Mossos d'Esquadra. Gre za zadnjega v vrsti ukrepov Madrida, da prepreči za 1. oktober napovedan referendum o neodvisnosti Katalonije.

Mehiko stresel nov silovit potres

Mehiko je zgolj štiri dni po silovitem potresu, ki je zahteval okoli 300 življenj, stresel nov potres z magnitudo 6,1. Žarišče potresa je bilo v zvezni državi Oaxaca na jugu Mehike, je sporočil mehiški seizmološki inštitut.

MNZ pri zagotavljanju varnosti v najmanjši možni meri posega v človekove pravice

Varnost je pomembna človekova pravica, so v odzivu na zahtevo varuha za oceno ustavnosti novele zakona o nalogah policije poudarili na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ).

Ruski navijač, ki je v Mariboru napadel policista, pogojno obsojen in izgnan

Ruski navijač Andrej Martjanov, ki je prejšnji teden v Mariboru pred tekmo lige prvakov napadel policista in zaradi tega pristal v priporu, je v sredo podpisal s tožilstvom sporazum, da pristaja na pogojno kazen enega leta zapora s preizkusno dobo petih let in stransko kazen petletnega izgona iz Slovenije.