REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Kronika

Uber zatajil vdor hekerjev

Hekerji so vdrli v sistem podjetja za prevoze potnikov Uber in mu ukradli podatke o več kot 50 milijonih uporabnikov njegovih storitev.

Haaško sodišče Mladića obsodilo na dosmrtno kazen

Haaško sodišče je danes bivšega poveljnika vojske Republike srbske Ratka Mladića obsodilo na dosmrtno zaporno kazen zaradi genocida v Srebrenici ter vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti.

V Haagu začeli branje sodbe Mladiću

Na Mednarodnem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije so danes ob 10. uri začeli branje sodbe bivšemu poveljniku bosanskih Srbov Ratku Mladiću.

Dramatičen pobeg iz komunističnega »raja« Severne Koreje na posnetku

Poveljstvo Združenih narodov (United Nations Command) je zaključilo preiskavo pobega severnokorejskega vojaka v Južno Korejo pred dvema dnevoma in tudi objavilo posnetek dramatičnega pobega.

V KAMPELU STROJ UKLEŠČIL MOŠKEGA: Poškodbam podlegel 79-letni domačin

V Kampelu pri Kopru se je popoldne zgodila delovna nesreča s smrtnim izidom. Kot piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, je ob 16.29 delovni stroj do smrti poškodoval moško osebo.

Todorić napovedal zahtevo za oceno ustavnosti lex Agrokorja

Osumljeni za domnevne finančne malverzacije v hrvaškem koncernu Agrokor in dolgoletni predsednik uprave družbe Ivica Todorić je na svojemu blogu danes objavil.

Policisti svarijo pred posojanjem denarja neznancem

Kranjski policisti svarijo pred posojanjem denarja neznanim ljudem. Pred dajanjem ali posojanjem denarja je treba po njihovem opozorilu zagotoviti dokaze o izročitvi denarja.

Rusija potrdila "zelo visoko stopnjo" radioaktivnega onesnaženja

Ruska meteorološka agencija je v ponedeljek potrdila, da je bila v delih Rusije konec septembra "izredno visoka" koncentracije radioaktivnega rutenija-106.

Preiskava proti Todoriću in sodelavcem pravnomočna

Preiskovalni sodnik zagrebškega županijskega sodišča je zavrnil pritožbe osumljencev za domnevne finančne malverzacije v hrvaškem koncernu Agrokor na začetek preiskave.

Umrl serijski morilec Charles Manson

Charles Manson, razvpiti serijski morilec iz 60. let minulega stoletja, je umrl naravne smrti v nedeljo zvečer po lokalnem času, so sporočili iz kalifornijskega zapora.

Zmikavt iz hiše na območju Maribora ukradel za 30.000 evrov zlata in gotovine

Mariborski policisti so v soboto zvečer obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju Maribora. Tatu se je podvig očitno kar obrestoval, saj je oškodovanec v hiši hranil 20.700 evrov gotovine in zlatnino.

Prihodnji teden na sodiščih: Bavčar znova na sodišče

Prihodnji teden prinaša več odmevnih obravnav na sodiščih po Sloveniji. V Ljubljani je znova sklican narok v tožbi finančnega urada proti obsojenemu nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza Igorju Bavčarju in njegovi soprogi.