REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Kultura

V CD uvod v 33. knjižni sejem s podelitvijo Schwentnerjeve nagrade

V Cankarjevem domu (CD) bo danes potekalo uradno odprtje 33. Slovenskega knjižnega sejma, v sklopu katerega bodo Schwentnerjevo nagrado za leto 2017.

33. Slovenski knjižni sejem

Slovenski knjižni sejem v 33. izdaji s podobo Martina Krpana, ki pod roko stiska knjigo, sporoča, da je knjiga še vedno najmočnejše orožje.

Kurenti v družbi Unescove nesnovne kulturne dediščine

Avtohtoni lik kurenta oziroma koranta na Ptujskem in Dravskem polju naj bi decembra, skupaj z njegovimi tradicionalnimi običaji, po dolgoletnih prizadevanjih vendarle dočakal uraden vpis na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Kot so za STA pojasnili na ministrstvu za kulturo, bo Unesco odločitev uradno sprejel decembra v Južni Koreji.

Ob 175-letnici Dunajskih filharmonikov izšla knjiga

Dunajski filharmoniki svojo 175-letnico delovanja zaznamujejo tudi s knjigo.

Naberšnikova Slovenija, Avstralija in jutri ves svet o bitki za lepši jutri

Novi celovečerec režiserja Marka Naberšnika Slovenija, Avstralija in jutri ves svet, ki so ga v petek zvečer predpremierno prikazali v sklopu festivala Liffe v Mariboru.

V ljubljanskem Severnem parku svoj kip dobil ruski romantik Puškin

V Severnem parku v Ljubljani ob Železni cesti so dopoldne slavnostno odkrili bronast doprsni kip velikega ruskega pesnika, pisatelja in dramatika Aleksandra Sergejeviča Puškina. Gre za prvi spomenik v Sloveniji, posvečen temu znamenitemu romantiku, ki po besedah ruskega veleposlanika Dokuja Zavgajeva v srcih mnogih Slovencev živi že več generacij.

Liffe letos z dobro slovensko udeležbo

Ljubljanski mednarodni filmski festival - Liffe, ki bo med 8. in 19. novembrom s filmskim utripom napolnil Cankarjev dom in še nekaj kinov po državi.

Znani nominiranci za evropske filmske nagrade

Evropska filmska akademija je v ponedeljek v Sevilli naznanila nominirance za letošnje evropske filmske nagrade.

Na Dunaju Teden slovenske književnosti

Na Dunaju bo od danes do 12. novembra potekal Teden slovenske književnosti. Ponudil bo 16 dogodkov, od tega se jih bo pet zvrstilo na različnih prizoriščih po mestu in enajst na mednarodnem knjižnem sejmu Buch Wien 2017.

V knjigarni Konzorcij praznik tujih knjig

V knjigarni Konzorcij se danes začenja 31. prodajna razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu.

V Stožice prihaja Parni valjak

Parni valjak, ena popularnejših pop-rock skupin z območja nekdanje Jugoslavije, bo nocoj ob 20. uri nastopila v ljubljanski dvorani Stožice.

V akciji Manj svečk za manj grobov doslej zbrali več kot 37.000 evrov

V letošnji ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov so doslej zbrali že 37.230 evrov, so danes sporočili organizatorji.