REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

27262524232221

Ljudje

Ljubljana za en dan prestolnica nevladnih organizacij

V prestolnici se bo že šestnajstič zapored odvijal Festival nevladnih organizacij Lupa. Kot je za STA povedal Uroš Bonšek s Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, bo več kot 120 nevladnih organizacij na stojnicah predstavilo svoje raznolike dejavnosti, ob tem pa bo pester spremljevalni program.

Sinead O'Connor si bo spremenila ime, izpovedala se bo dr. Philu

Sinead O'Connor je dr. Philu zaupala, da jo je mama pretepala in spolno zlorabljala. Edina dobra stvar na moji mami je, da je mrtva, je povedala pevka.

Mineva 20 let od tragične smrti princese Diane

Se še spomnite kraljice oziroma princese ljudksih src, ki je umrrala pred očmi paparacev? Tudi po njeni zaslugi je kraljeva družina še popularnejša kot je bila.

Boris Pahor slavi častitljivo 104. leto

Pahor v pismu dijakom priporoča politično dejavnost, ki pa naj bo osnovana na znanju, zato, da bo svet lahko doživel pravo spremembo.

Obdukcija pokazala, da je Rotar umrl zaradi odpovedi srca

Smrt slovenskega državljana, ki je bil priprt v zadrskem zaporu, je posledica odpovedi srca, je po navedbah hrvaškega ministrstva za pravosodje pokazala obdukcija. Ministrstvo ne omenja identitete umrlega, so pa hrvaški mediji poročali, da je na poti iz zapora v bolnišnico v soboto umrl 47-letni Slovenec Robert Rotar.

Filmski Terminator in Konan praznuje 70 let

Igralec Arnold Schwarzenegger, rojen v sosednji Avstriji, nekdanji guverner Kalifornije je glasen kritik predsednika Trumpa.

Senator John McCain ima možganskega raka

Zdravniška ekipa, ki je v petek v Phoenixu operirala Johna McCaina zaradi krvnega strdka nad očesom, je sporočila, da je laboratorijska analiza ugotovila, da ima 80-letni senator iz Arizone agresivno obliko možganskega tumorja. McCain po petkovi operaciji dobro okreva, skupaj z družino in zdravniki pa razmišlja o načinu spopada z rakom.

Zaupnik papeža Frančiška ostro napadel ameriško versko desnico

Tesni zaupnik papeža Frančiška in urednik jezuitske revije La Civilta Cattolica Antonio Spadaro je v članku skupaj z urednikom argentinske izdaje vatikanskega časopisa L'Osservatore Romano ostro kritiziral ameriške krščanske desničarje, med njimi tudi del katolikov, ki mešajo vero in politiko ter širijo delitve in sovraštvo.

Začetek srečanja Slovencev Dobrodošli doma z reformacijo in s filmom

Z današnjo predstavitvijo reformacije ter sedanjega ekumenskega gibanja in sodelovanja med katoliškimi in evangeličanskimi verniki se bo v evangeličanski cerkvi Martina Lutra ob 18.

Katoliška cerkev na Slovenskem letos s štirimi novomašniki

Katoliška cerkev na Slovenskem je letos dobila štiri nove duhovnike. Od tega trije prihajajo iz ljubljanske nadškofije, eden pa iz koprske škofije.

Mnenja Slovencev o epilogu arbitraže: Bomo še vedno hodili na dopust k našim sosedom?

Odnosi med Slovenijo in Hrvaško, če Hrvaška sodbe arbitražnega sodišča o poteku meje med državama, ki bo znana v četrtek, ne bo spoštovala, se bodo le še poslabšali, ugotavlja anketa, objavljena v današnjem Delu.

Muslimani bodo danes zaključili ramazan in začeli ramazanski bajram

S sončnim zahodom se bo končal deveti mesec muslimanskega koledarja ramazana in začelo tridnevno praznovanje ali ramazanski bajram.