REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Ljudje

Po šolah in vrtcih tradicionalni slovenski zajtrk za 260.000 otrok

Več kot 260.000 otrok bo po vrtcih in šolah danes zagrizlo v tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo sestavljen iz medu, masla in jabolk. Številne šole bodo ta dan posvetile tematiki zdrave prehrane in tradicionalnim slovenskim jedem. Danes namreč obeležujemo tudi dan slovenske hrane.

Danes 31. popotovanje po Levstikovi poti

Z Valvasorjevega trga v Litiji ali izpred kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji bodo med 6. in 9. uro na pot, ki je nastala na podlagi Levstikove literarne predloge, danes krenili pohodniki 31. mednarodnega popotovanja po Levstikovi poti.

Oktobra več registriranih brezposelnih kot septembra

Konec oktobra je bilo v Sloveniji registriranih 82.993 brezposelnih, kar je 2,5 odstotka več kot septembra in 14,7 odstotka manj kot oktobra lani.

Velik del slovenske javnosti naklonjen nakupu Mercatorja

V tokratni javnomnenjski raziskavi Dela večina podpira prodajo NLB, ki je v večinski državni lasti.

Občina Žužemberk realizira petindvajset različnih projektov

»Vsakega domačina imamo v mislih, ko se lotevamo kakšnega novega projekta. Trenutno je na občini v pripravi oziroma tik pred začetkom realizacije najmanj 25 različnih projektov.

Slovenci varčujejo kljub nizkim obrestnim meram

V torek je svetovni dan varčevanja. Razglasili so ga pred 93 leti, da bi spodbudili prebivalstvo k varčevanju in v Sloveniji je pobuda naletela na velik odziv.

Manj svečk za manj grobov

Po več slovenskih krajih do srede poteka že deveta ekološko-humanitarna akcija Manj svečk za manj grobov.

Predsednik Pahor prejel najvišje češko odlikovanje

Predsednik republike Borut Pahor je v soboto v Pragi prejel najvišje češko državno odlikovanje, red belega leva.

Domovi za starejše in posebni zavodi bodo tožili ZZZS

Izredna skupščina Skupnosti socialnih zavodov Slovenije je danes sprejela sklep, da bodo domovi za starejše in posebni socialnovarstveni zavodi v novembru vložili tožbe proti Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Ljubljana za en dan prestolnica nevladnih organizacij

V prestolnici se bo že šestnajstič zapored odvijal Festival nevladnih organizacij Lupa. Kot je za STA povedal Uroš Bonšek s Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, bo več kot 120 nevladnih organizacij na stojnicah predstavilo svoje raznolike dejavnosti, ob tem pa bo pester spremljevalni program.

Sinead O'Connor si bo spremenila ime, izpovedala se bo dr. Philu

Sinead O'Connor je dr. Philu zaupala, da jo je mama pretepala in spolno zlorabljala. Edina dobra stvar na moji mami je, da je mrtva, je povedala pevka.

Mineva 20 let od tragične smrti princese Diane

Se še spomnite kraljice oziroma princese ljudksih src, ki je umrrala pred očmi paparacev? Tudi po njeni zaslugi je kraljeva družina še popularnejša kot je bila.