REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Magazin

Rekordna Nika Zorjan. Na Youtubu z več kot 12 milijonov ogledov

Nika Zorjan, ki zadnje tedne navdušuje s pesmijo Fejst pomale, s priredbo pesmi Cheap Thrills, ki jo verjetno poznate v izvedbi avstralske glasbenice Sie, ruši rekorde.

Macron in Trump predstavljala prednosti Pariza in Los Angelesa

Macron obljublja strast in vizijo, Trump pa Predsednika Francije in ZDA, Emanuel Macron in Donald Trump, sta današnje zasedanje skupščine Mednarodnega olimpijskega komiteja v Lozani izkoristila, da delegatom še enkrat predstavita prednosti svojih kandidatov za izvedbo poletnih olimpijskih iger 2024 - Pariza in Los Angelesa. Mok bo prireditelja izbral 13. septembra na zasedanju v Limi.

Lionel Messi se je poročil z ljubeznijo iz otroštva

Najboljši nogometaš sveta Lionel Messi se je v rojstnem Rosariu poročil z ljubeznijo iz otroštva, Antonelo Roccuzzo.

Premier Cerar se ne bo udeležil žalne slovesnosti za Kohlom

Slovenski premier Miro Cerar se zaradi tehničnih težav z letalom ne bo mogel udeležiti evropske žalne slovesnosti za nekdanjim nemškim kanclerjem Helmutom Kohlom, ki bo potekala danes v Evropskem parlamentu v Strasbourgu, so danes sporočili iz premierjevega kabineta.

George Lucas dobil zeleno luč za gradnjo svojega muzeja v Los Angelesu

Ustvarjalec filmske franšize Vojna zvezd, ameriški režiser in producent George Lucas bo muzej za svojo obsežno zbirko zgradil v Los Angelesu.

Rekord: četrtina svetovnega prebivalstva na Facebooku

"Od tega jutra skupnost na Facebooku uradno šteje dve milijardi ljudi," je zapisal soustanovitelj in izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg na svojem profilu.

Johnny Depp si je z neslano šalo na račun predsednika nakopal jezo Trumpove družine

Po neslani šali, ki si jo je na račun ameriškega predsednika Donalda Trumpa privoščil hollywoodski zvezdnik Johnny Depp, Trumpova družina od podjetja Disney pričakuje, da bodo igralca odpustili. Depp se je pred dnevi pošalil na račun umora predsednika ZDA, a se je kasneje za svoje besede opravičil.

Prijavili britansko kraljico zaradi neuporabe varnostnega pasu

Britanska kraljica Elizabeta II. se je s soprogom princem Charlesom udeležila uradnega začetka parlamentarnega leta, ki je potekal v prostorih britanskega parlamenta.

Paul McCartney se po 24 letih vrača v Avstralijo in Novo Zelandijo

Nekdanji Beatle Paul McCartney, ki je minuli teden praznoval 75. rojstni dan, je napovedal, da bo konec leta koncertiral po Avstraliji in Novi Zelandiji.

Na smrt obsojeni pisatelj Salman Rushdie slavi 70 let

V Indiji rojeni britanski pisatelj Salman Rushdie je danes dopolnil 70 let.

Ameriški mediji: Beyonce povila dvojčka

Slavna pevka Beyonce in njen mož Jay-Z sta se razveselila naraščaja. Po navedbah več ameriških medijev je namreč pop diva, ena največjih zaslužkaric v svetu popularne glasbe, povila dvojčka.

Paul McCartney pred turnejo po ZDA praznuje 75 let

Paul McCartney je poleg Johna Lennona najbolj znan član nekdanjih The Beatles, po zavezanosti glasbi pa najbolj profiliran člen slavne liverpoolske četverice.