REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

21201918171615

Motociklizem

Honda Gold Wing: Starodobni Caffe Racer

Honda je prvič predstavila svoj potovalni paradni konj, imenovan zlata krila, Gold Wing, že leta 1974 na moto salonu v Cologne, Nemčija.

Furion M1: Nenavaden hibrid

Hibridna pogonska tehnika se je prikradla tudi na dva kolesa. In to v popolnoma nov model, saj so si v francoskem podjetju Furion zamislili prav zanimiv hibrid.

Lesena legenda: Vespa, še ena za v učbenik

Vespa je v skuterskem svetu model, ki je najbolj predelan, z največ dodatne opreme in z največ ljubiteljev po svetu.

Peugeot PHEV: Pripravite se na prihodnost

Mestni transport bo zelo kmalu doživel korenite spremembe, saj je dandanes cela poplava modelov, ki nakazujejo, kam gre mestni osebni transport.

Kawasaki H2 SX: Potovanje z »Warp« hitrostjo

Če ste mislili, da je bil model H2 s svojo izvedenko H2R malo »too much« (preveč) za navadne ceste, sta bila to vsaj v osnovi športna motocikla.

Yamaha NIKKEN: Na meji znanstvene fantastike

Trikolesno zasnovo poznamo že dolgo. Kar nekaj podjetij izdeluje skuterje, ki imajo spredaj dve kolesi. Celo kanadski BRP že vrsto let izdeluje trikolesnik z motorjem preko 1000 ccm in izredno širokim kolotekom prednjih koles.

KYMCO: Stopnica višje, mnogo višje

Tajvanski proizvajalec nas že kar nekaj let preseneča s svojimi izdelki, ki so iz leta v leto bolj tehnološko dovršeni in oblikovno všečni.

Honda CB 4 Interceptor: Japonski prestreznik

Koncept, ki so ga izdelali v Hondinem evropskem studiu za dizajn, temelji na »retro cafe racerjih«, ki so nekakšen poklon sodobne tehnike z obliko nekdanjih dirkalnikov.

BMW C400X: A je to sploh še "Bavarec"?

Novi skuter, ki prihaja iz bavarske hiše, nosi oznako C400X. Hmmm, torej bo BMW vseeno razširil svojo ponudbo.

BMW K1600 Grand America: Nov slog

BMW-jeva nova preobleka modela K1600 Grand America izgleda, kot da so vzeli vse, kar je dobrega od stila »bagger« motociklov in to še izboljšali.