REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

20191817161514

Na Fužinskem gradu v Ljubljani predstavili najboljše restavracije v Sloveniji

V okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji - The Slovenia Restaurant Awards pod sponzorstvom Diners Club za leto 2017 je na Fužinskem gradu v Ljubljani potekala slovesna podelitev priznanj in razglasitev regijskih zmagovalcev ter zmagovalca strokovne komisije. V založbi The Slovenia so po nekaj mesečnih pripravah strokovne komisije in skoraj dvomesečnem glasovanju s strani Chefs&Foodies Akademije ter gospoc restavracijah, v naboru 140 predlaganih restavracij, izbrali finaliste in zmagovalce regije, ter zmagovalca po oceni strokovne komisije.

Bel prah v pošiljki ZD Izola naj bi bil zdravju škodljiv

Bel prah iz kuverte, ki so jo v ponedeljek popoldne prejeli v Zdravstvenem domu (ZD) Izola, naj bi bil po rezultatih preliminarne analize zdravju škodljiv, je za Žurnal24 potrdil direktor ZD Evgenij Komljanec. Dve zaposleni sta bili nekaj ur v karanteni in sta zvečer že zapustili zdravstveni dom, so dodali na Policijski upravi Koper.

Neznanec oropal trgovino v Ljubljani

Na Prušnikovi ulici v Ljubljani je v ponedeljek popoldne prišlo do ropa, ko je v trgovino vstopil zamaskirani neznani storilec in od prodajalke zahteval denar. Svoje grožnje je podkrepil z nakazovanjem, da ima pri sebi orožje, ki pa ga ni pokazal. Odtujil je nekaj čez sto evrov gotovine in odšel, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policija preiskuje sum požiga v stanovanju v Kamniku

V pritličnem stanovanju hiše na Kovinarski cesti v Kamniku je v ponedeljek izbruhnil požar. Pogorela je notranjost in del ostrešja, poškodovan pa ni bil nihče. Policisti so po opravljenem ogledu kraja požara ugotovili, da ima dogodek znake kaznivega dejanja. Domnevni osumljenec se je sam zglasil na policijski postaji, so sporočili s PU Ljubljana.

Voznik pri rdeči luči čez križišče, umrla kolesarka

Ponedeljkovo prometno nesrečo na Celovški, v kateri je umrla 20-letna kolesarka, je po ugotovitvah policije povzročil 21-letni voznik, ki je v križišče Celovške z Bravničarjevo in Korenčanovo ulico zapeljal pri rdeči luči. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, voznika sumijo povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V Ljubljani konferenca o upravljanju stavb kulturne dediščine

V Mestnem muzeju bo danes potekala mednarodna konferenca z naslovom Nove zgodbe starih hiš - kako uspešno upravljati stavbe kulturne dediščine? Namen konference je predstaviti dobre prakse ponovne uporabe stavb kulturne dediščine za nove skupnostne vsebine ter sodobne primere uspešnega upravljanja zgradb in prostorov kulturne dediščine.