REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Novakova na turneji s člani stranke o kongresu in predsedniških volitvah

Novakova na turneji s člani stranke o kongresu in predsedniških volitvahFoto: STA

Kandidatka NSi za predsednico republike in predsednica omenjene stranke Ljudmila Novak danes v Celju začenja turnejo obiskov po Sloveniji. Kot so povedali v NSi, je turneja namenjena krepitvi vezi med stranko in njenimi člani s poudarkom na kongresu, ki bo konec septembra v Slovenski Bistrici in prihajajočih predsedniških volitvah.

V okviru turneje bo Novakova danes popoldne obiskala Celje, zvečer pa se bo udeležila srečanja v Šmarju pri Jelšah. V četrtek se bo mudila v Cerknici, odšla bo tudi na Vrhniko, v prihodnjih dneh pa bo obiskala še nekaj drugih krajev.

V okviru turneje bo Novakova danes popoldne obiskala Celje, zvečer pa se bo udeležila srečanja v Šmarju pri Jelšah. V četrtek se bo mudila v Cerknici, odšla bo tudi na Vrhniko, v prihodnjih dneh pa bo obiskala še nekaj drugih krajev.

Kot pravijo v NSi, bodo srečanja potekala v obliki krajših nagovorov Novakove, poslancev in članov vodstva stranke, ki jo bodo spremljali. Vsebina se bo dotikala aktualnega političnega dogajanja v državi ter delovanja stranke na državnem in lokalnem nivoju, so pojasnili.

Novakova in kamniški župan Marjan Šarec sta sicer postala prva uradna predsedniška kandidata na jesenskih predsedniških volitvah, saj je Državna volilna komisija danes potrdila njuni kandidaturi. Vložitev novih kandidatur za predsedniški položaj je pričakovati v prihodnjem tednu, nekateri kandidati pa bodo z vložitvijo počakali do skrajnega roka, 27. septembra.

Več člankov od avtorja

Nemška policija zasegla ukradene Lennonove predmete

Voznik Yoko Ono naj bi leta 2006 vdovi slovitega beatla Johna Lennona ukradel okoli sto predmetov, ki so pripadali slavnemu glasbeniku. Te je sedaj v Berlinu zasegla tamkajšnja policija. Med njimi so Lennonovi dnevniki, pisma, razglednice, očala za vid, danes znana kot lennonke, in cigaretnica, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Danes bodo podelili letošnje Zoisove nagrade

Na drevišnji slovesnosti v ljubljanskem Grand hotelu Union bodo podelili letošnje Zoisove nagrade in priznanja za življenjsko delo in za dosežke na področju znanstveno-raziskovalne dejavnosti. Poleg tega bodo podelili še Puhova priznanja. Slavnostni govornik na prireditvi bo predsednik vlade Miro Cerar.

V Münchnu prvi letni forum strategije EU za alpsko regijo

V Münchnu vrata danes odpira prvi letni forum strategije EU za alpsko regijo (EUSALP), ob začetku foruma pa se bodo na generalni skupščini zbrali tudi predstavniki sedmih alpskih držav, ki sestavljajo regijo. Srečanje je namenjeno predstavitvi dosedanjega dela in opredelitev nadaljnje poti in ključnih izzivov, ki jih čakajo na tej.

Brglez začenja dvodnevni uradni obisk na Madžarskem

Predsednik DZ Milan Brglez bo danes v Budimpešti začel dvodnevni uradni obisk na Madžarskem, namenjen krepitvi odnosov med državama in reševanju aktualnih vprašanj manjšin. Med drugim se bo sešel z gostiteljem, madžarskim kolegom Laszlom Köverjem, madžarskim predsednikom Janosem Aderjem in predstavniki slovenske manjšine na Madžarskem

V Srbiji nad razsodbo Mladiću niso presenečeni

V Srbiji nad današnjo odločitvijo haaškega sodišča, ki je nekdanjega vojaškega poveljnika bosanskih Srbov Ratka Mladića zaradi genocida v Srebrenici in drugih zločinov med vojno v BiH obsodilo na dosmrtni zapor, niso presenečeni.