REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

V Petrol Olimpijo prihaja Ukrajinec

V Petrol Olimpijo prihaja UkrajinecIssouf Sanna

Košarkarji Petrol Olimpije so v Baru z 11. porazom na lestvici lige ABA zdrsnila na 11. oziroma predzadnje mesto, rešitev iz rezultatske krize pa bodo iskali tudi z Ukrajincem Issufom Sanonom, 18-letnim in 190 cm visokim branilcem, ki je po pisanju tujih medijev postal njena nova okrepitev.

Mladi reprezentant Ukrajine, za katero je na lanskem evropskem prvenstvu divizije A za mladince v povprečno 33 minutah dosegal 19,3 točke, 6,1 skoka, 3,4 pridobljene žoge in 2,7 podaje na tekmo, je sezono začel pri Dnipru. V prvi ukrajinski ligi je odigral 13 tekem in povprečno v devetih minutah beležil 2,4 točke in 1,2 podaje.

Več člankov od avtorja

Peter Prevc: Boj s samim sabo je najtežji

Peter Prevc je na posamični tekmi na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v nemškem Oberstdorfu s šestim mestom izenačil svoj najboljši dosežek sezone, ki prihaja prav pred februarskimi olimpijskimi igrami v Južni Koreji.

Norvežan Tande svetovni prvak v smučarskih poletih, Prevc šesti

Norvežan Daniel Andre Tande je v Oberstdorfu postal svetovni prvak v smučarskih poletih. Tande je v treh serijah - zadnjo so zaradi premočnega vetra odpovedali - poletel 212, 227 in 200 m ter zbral 651,9 točke.

Srebro je osvojil Poljak Kamil Stoch s 638,6 točke, bron pa Nemec Richard Freitag s 627,6. točke. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na šestem mestu.

Židan o prehranski varnosti

Ob robu sejma Zeleni teden v Berlinu je danes v okviru globalnega foruma za hrano in kmetijstvo potekal berlinski vrh kmetijskih ministrov, na katerem je bila ena od glavnih tem prehranska varnost.