REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Svet

Kdo so bili najbolj krvoločno diktatorji sodobnega sveta; Tito »šele« na 13. mestu!

V 20. stoletju se je človeštvo skoraj uničilo, tudi po »zaslugi« številnih diktatorjev, ki so preko svojih totalitarističnih režimov ubili milijone političnih nasprotnikov.

Irak bo nadaljeval s plačevanjem odškodnine zaradi okupacije Kuvajta

Komisija za odškodnine OZN je včeraj sporočila, da je Irak pripravljen nadaljevati plačilo odškodnine zaradi škode, povzročene med okupacijo Kuvajta (1990-91).

Trump zagovarja Roya Moora, Trumpova hči ga pošilja v pekel

Zapleti okrog republikanskega senatnega kandidata iz Alabame Roya Moora so segli do družine predsednika ZDA

VS ZN najstrožje obsodil trgovino z ljudmi

Varnostni svet ZN je v torek po odprtem zasedanju soglasno sprejel resolucijo, v kateri je najstrožje obsodil vse oblike trgovine z ljudmi in pozval države k sodelovanju pri izkoreninjenju tega zla.

Zimbabvejski predsednik Mugabe odstopil

Zimbabvejski predsednik Robert Mugabe je danes po 37 letih na oblasti v pismu podal svoj odstop s takojšnjim učinkom, je sporočil predsednik zimbabvejskega parlamenta Jacob Mudenda.

V BiH 22 let po Daytonu 100.000 razseljenih in 18.000 beguncev

Natančno 22 let po podpisu daytonskega sporazuma, s katerim se je končala vojna v Bosni in Hercegovini, je vlada v Sarajevu danes objavila, da v državi še zmeraj živi približno 100.000 notranje razseljenih oseb.

Jutri bo znana usoda Ratka Mladića, zločinca iz Srebrenice

Na haaškem sodišču za vojne zločine na območju bivše Jugoslavije se končuje sodni proces proti nekdanjemu načelniku generalštaba vojske Republike srbske Ratku Mladiću.

V novem letu 2018 nas čaka – veliko več rušilnih potresov

Zaradi zaključka petletnega upočasnjevanja vrtenja Zemlje lahko v novem letu, kot napovedujejo znanstveniki, pričakujemo bistveno večje število velikih rušilnih potresov kot doslej.

ICC bi preiskoval zločine ameriških vojakov v Afganistanu

Mednarodno kazensko sodišče (ICC) želi preiskovati morebitne zločine, ki so jih zagrešili ameriški vojaki v Afganistanu, je v ponedeljek sporočilo sodišče.

Vse več vladnih manipulacij informacij na družbenih omrežjih

Ameriška nevladna organizacija Freedom House v svojem letošnjem poročilu o svobodi na internetu ugotavlja, da vlade po vsem svetu povečujejo prizadevanja za potvarjanje in manipulacijo informacij na družbenih omrežjih.

Trump namerava razglasiti Severno Korejo za sponzorko terorizma

Ameriški predsednik Donald Trump se je danes na sestanku svoje vlade odločil, da bodo ZDA Severno Korejo označile za sponzorko terorizma.

Najpomembnejše vloge v politiki in družbi bodo za en dan prevzeli otroci

Najpomembnejše vloge v politiki in družbi bodo danes imeli otroci. Današnji svetovni dan otroka, 20. november, bo namreč potekal pod geslom Vodenje bodo prevzeli otroci.