REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

ČETVERICO SKUŠAL IZ BUJ PRETIHOTAPITI V SLOVENIJO: Zaslužil bi (le) 500 evrov

ČETVERICO SKUŠAL IZ BUJ PRETIHOTAPITI V SLOVENIJO: Zaslužil bi (le) 500 evrov

Istrska policija je prijela 29-letnika iz Zagreba, ki je poskušal v Slovenijo pretihotapiti četverico ilegalcev. S poslom naj bi zaslužil 500 evrov. Zaradi suma, da je hotel v Slovenijo pretihotapiti četverico ilegalcev, je bujska policija istrski policijski upravi v sredo zvečer predala 29-letnika iz Zagreba. Policija je Zagrebčana zalotila v sredo okoli 21.15, medtem ko je pri Bujah čez mejo skušal pretihotapiti štiri turške državljane.

Kot je bilo ugotovljeno med policijskim zaslišanjem, je bil 29-letnik za posel dogovorjen z neznano osebo. V Slovenijo bi moral pretihotapiti dva 24-letnika, 22-letnico in 18-letnico iz Turčije. Po opravljenem poslu naj bi, neuradno, prejel 500 evrov plačila, piše Glas Istre.

Ilegalce je Zagrebčan prevzel pri pokopališču v Kaštelu, od koder so se skozi gozd peš podali proti meji s Slovenijo, a so jih na poti zaustavili policisti.

Članek omogoča: REGIONAL OBALA

Več člankov od avtorja

Peter Prevc: Boj s samim sabo je najtežji

Peter Prevc je na posamični tekmi na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v nemškem Oberstdorfu s šestim mestom izenačil svoj najboljši dosežek sezone, ki prihaja prav pred februarskimi olimpijskimi igrami v Južni Koreji.

Norvežan Tande svetovni prvak v smučarskih poletih, Prevc šesti

Norvežan Daniel Andre Tande je v Oberstdorfu postal svetovni prvak v smučarskih poletih. Tande je v treh serijah - zadnjo so zaradi premočnega vetra odpovedali - poletel 212, 227 in 200 m ter zbral 651,9 točke.

Srebro je osvojil Poljak Kamil Stoch s 638,6 točke, bron pa Nemec Richard Freitag s 627,6. točke. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na šestem mestu.

Židan o prehranski varnosti

Ob robu sejma Zeleni teden v Berlinu je danes v okviru globalnega foruma za hrano in kmetijstvo potekal berlinski vrh kmetijskih ministrov, na katerem je bila ena od glavnih tem prehranska varnost.