REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve

Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve

Ameriška zvezna policija FBI oziroma urad posebnega tožilca Roberta Muellerja v zvezi z ruskim vpletanjem v lanskoletne ameriške predsedniške volitve preiskuje tudi rusko tiskovno agencijo Sputnik, ki naj bi bila del organizirane kampanje blatenja demokratske kandidatke Hillary Clinton v korist republikancu Donaldu Trumpu. Znani raziskovalni novinar Yahooja Michael Isikoff poroča, da je nekdanji dopisnik Sputnika v Washingtonu Andrew Feinberg zvezni policiji predal številno elektronsko pošto, FBI pa je z njim že dvakrat opravil pogovor. Feiberg je dejal, da je FBI zanimalo, kdo mu je dajal navodila za poročanje. Primeri usmerjanja, kako naj poroča, naj bi prihajali neposredno iz Moskve.Začudeni Donald Trump

Vohunjenje in kraja e pošte direktorja Cie

Feinberg je povedal, da so mu šefi nenehno govorili, da Moskva hoče to in ono, ter mu naročali, kakšna vprašanja naj zastavlja v času, ko je poročal iz Bele hiše. Ko so mu ukazali, naj pride do ukradene elektronske pošte direktorja Cie, pa je Feinberg povedal, da ima tega dovolj, ker je to zanj že preseglo meje vohunjenja za tujo državo.Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve se nadaljujejo. Nekdanji Trumpov politični strateg Steve Bannon pa je ravnokar priznal, da je predsednik ZDA naredil politično napako stoletja, ko je odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja.Trump je Comeyja odpustil, ker ni hotel ustaviti preiskave ruske afere, nato pa mu je namestnik pravosodnega ministra ZDA nakopal na vrat posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki je preiskavo poglobil in razširil.

Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve se nadaljujejo. Nekdanji Trumpov politični strateg Steve Bannon pa je ravnokar priznal, da je predsednik ZDA naredil politično napako stoletja, ko je odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja.

Več člankov od avtorja

Nemška policija zasegla ukradene Lennonove predmete

Voznik Yoko Ono naj bi leta 2006 vdovi slovitega beatla Johna Lennona ukradel okoli sto predmetov, ki so pripadali slavnemu glasbeniku. Te je sedaj v Berlinu zasegla tamkajšnja policija. Med njimi so Lennonovi dnevniki, pisma, razglednice, očala za vid, danes znana kot lennonke, in cigaretnica, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Danes bodo podelili letošnje Zoisove nagrade

Na drevišnji slovesnosti v ljubljanskem Grand hotelu Union bodo podelili letošnje Zoisove nagrade in priznanja za življenjsko delo in za dosežke na področju znanstveno-raziskovalne dejavnosti. Poleg tega bodo podelili še Puhova priznanja. Slavnostni govornik na prireditvi bo predsednik vlade Miro Cerar.

V Münchnu prvi letni forum strategije EU za alpsko regijo

V Münchnu vrata danes odpira prvi letni forum strategije EU za alpsko regijo (EUSALP), ob začetku foruma pa se bodo na generalni skupščini zbrali tudi predstavniki sedmih alpskih držav, ki sestavljajo regijo. Srečanje je namenjeno predstavitvi dosedanjega dela in opredelitev nadaljnje poti in ključnih izzivov, ki jih čakajo na tej.

Brglez začenja dvodnevni uradni obisk na Madžarskem

Predsednik DZ Milan Brglez bo danes v Budimpešti začel dvodnevni uradni obisk na Madžarskem, namenjen krepitvi odnosov med državama in reševanju aktualnih vprašanj manjšin. Med drugim se bo sešel z gostiteljem, madžarskim kolegom Laszlom Köverjem, madžarskim predsednikom Janosem Aderjem in predstavniki slovenske manjšine na Madžarskem

V Srbiji nad razsodbo Mladiću niso presenečeni

V Srbiji nad današnjo odločitvijo haaškega sodišča, ki je nekdanjega vojaškega poveljnika bosanskih Srbov Ratka Mladića zaradi genocida v Srebrenici in drugih zločinov med vojno v BiH obsodilo na dosmrtni zapor, niso presenečeni.