REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

27262524232221

Turizem

Na Jesenicah Festeelval in predstavitev zgodb o migracijah

Z odprtjem muzejske razstave Jeseničani - od kod in kam? Zgodbe iz železarskega mesta se bo danes na Jesenicah začel četrti Festeelval.

V Kamniku 47. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

Otvoritev festivala narodnih noš v kamniku bo potekala že danes popoldne, nedeljsko povorko pa si bo kot slavnostni gost ogledal tudi predsednik DZ Milan Brglez.

Potreba po ponudbi višje dodane vrednosti v turizmu

Letošnjo turistično sezono spet zaznamujejo odlični rezultati, ki predstavljajo velik potencial za nadaljnjo rast.

Tudi v Kopru povečali prihode turistov

Turistična gibanja v občini Koper sledijo pozitivnim trendom celotne obalne regije. V mestni občini so julija zabeležili za dva odstotka več prihodov turistov in za tri odstotke več nočitev kot v enakem obdobju lani. V prvih sedmih mesecih leta pa glede na lani beležijo za 16 odstotkov več prihodov turistov in za šest odstotkov več nočitev.

Grčiji se nasmiha nova rekordna turistična sezona

V prvih šestih mesecih skupaj so prihodki od turizma v Grčiji dosegli 4,1 milijarde evrov. Največ so prispevali Francozi in Nemci.

Tudi visokocenovne turistične namestitve dobro sprejete in obiskane

Del turistične ponudbe tudi v Sloveniji vse bolj postajajo kompleksi, ki nudijo višjo raven storitve, hkrati pa cene namestitev niso ravno za vsak žep.

Za gospodarsko ministrstvo visoka rast turizma še naprej razveseljiva

"Z visoko rastjo prihodov in prenočitev v slovenskem turizmu smo zelo zadovoljni in pričakujemo, da se bo ta pozitivni trend nadaljeval," so zapisali na ministrstvu.

Kaninska žičnica danes presegla magično mejo 20.000 prevoženih potnikov

Od začetka poletne sezone do danes je krožna kabinska žičnica na Kanin prepeljala že 20.000 obiskovalcev, so danes sporočili z bovške občine. To je zgodovinski uspeh za družbo Sončni Kanin, saj te magične meje v času poletnega obratovanja žičnice še ni presegla. Niti v zadnji zimski sezoni se na 2202 metra nadmorske višine ni povzpelo več ljudi.

Dopust je najcenejši, če smo fleksibilni

V poletnih mesecih si veliko ljudi privošči oddih, ki pa je lahko precej drag. Potovanje s turistično agencijo stane od nekaj sto do nekaj tisoč evrov.

Ljubljanski Intercontinental bo prihodnji teden sprejel prve goste

Prihodnji teden bo prve goste sprejel novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici.

Tavčarjev dvorec na Visokem dobiva vse lepšo podobo in vse več vsebine

Na dvorcu Ivana Tavčarju na Visokem pri Poljanah ob stoletnici povesti Cvetje v jeseni letos nadaljujejo restavratorska dela. Precejšnji del dvorca je v preteklih letih občina že uredila, letos pa dela prvič izvaja državni restavratorski center. Dvorec je tudi v postopku za razglasitev za kulturni spomenik državnega pomena.

Turisti odkrivajo tudi istrsko podeželje

Poletna sezona je v polnem razmahu in hoteli ob slovenski obali so povečini polno zasedeni. Ob tem pa turisti odkrivajo tudi istrsko podeželje. Tako se za turistični paket doživetja Hrastovelj odločajo predvsem Slovenci, a med obiskovalci tega istrskega bisera je vse več tujcev. Tujci trenutno prevladujejo tudi med gosti Hišk Slovenske Istre.