REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

Turizem

Michelinove zvezdice dodana vrednost za celoten kraj

S pridobitvijo Michelinove zvezdice se gostincu odpre nov svet, hkrati pa takšno priznanje pozitivno vpliva na gospodarstvo celotnega okolja.

Bled med top 10 zimskimi Instagram destinacijami

Svetovni popotniki navdih za potovanja vse bolj iščejo tudi na spletnih družbenih omrežjih. Pri družbi Lonely Planet, ki izdaja priljubljene turistične vodnike, so na spletu objavili seznam destinacij, ki v zimskem času kraljujejo na Instagramu.

Hrvaška: 100 milijonov turističnih nočitev v enem letu

Hrvaški turizem je minuli konec tedna dosegel dolgo pričakovani rekord.

V Sloveniji v devetih mesecih 9,9 milijona turističnih nočitev

V Sloveniji je bilo v prvih devetih mesecih 3,8 milijona prihodov turistov, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, in 9,9 milijona prenočitev.

V Sloveniji še dovolj prostora za turiste, a zunaj poletne sezone

V Sloveniji turisti v štirih poletnih mesecih ustvarijo 52 odstotkov vseh nočitev. Prostora za rast turizma je zato še dovolj, vendar zunaj te sezone, je bilo slišati na Dnevih slovenskega turizma (DST) v Planici.

Nova strategija za preboj slovenskega turizma do leta 2021

Vlada je na današnji seji sprejela strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021.

Razgledni stolp Vinarium Lendava gostil dvestotisočega obiskovalca

Na razglednem stolpu Vinarium Lendava v Lendavskih goricah, ki je že praznoval drugo obletnico delovanja, so danes zabeležili dvestotisočega obiskovalca. Tako veliko obiskovalcev pomeni precej več od načrtov, je ob tej priložnosti povedal župan Občine Lendava Anton Balažek. Obisk stolpa se je v drugem letu delovanja povečal za deset odstotkov.

27. september - svetovni dan turizma

Na današnji dan obeležujemo svetovni dan turizma, letos pod naslovom Trajnostni turizem - orodje za razvoj.

Na Jesenicah Festeelval in predstavitev zgodb o migracijah

Z odprtjem muzejske razstave Jeseničani - od kod in kam? Zgodbe iz železarskega mesta se bo danes na Jesenicah začel četrti Festeelval.

V Kamniku 47. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

Otvoritev festivala narodnih noš v kamniku bo potekala že danes popoldne, nedeljsko povorko pa si bo kot slavnostni gost ogledal tudi predsednik DZ Milan Brglez.

Potreba po ponudbi višje dodane vrednosti v turizmu

Letošnjo turistično sezono spet zaznamujejo odlični rezultati, ki predstavljajo velik potencial za nadaljnjo rast.

Tudi v Kopru povečali prihode turistov

Turistična gibanja v občini Koper sledijo pozitivnim trendom celotne obalne regije. V mestni občini so julija zabeležili za dva odstotka več prihodov turistov in za tri odstotke več nočitev kot v enakem obdobju lani. V prvih sedmih mesecih leta pa glede na lani beležijo za 16 odstotkov več prihodov turistov in za šest odstotkov več nočitev.